A karnevál szervezői készülnek egy rosszidős forgatókönyvre

Alapból sem egyszerű egy ekkora tömegrendezvényt tető alá hozni, és most még a radarokat is figyelni kel. De akár szerencsénk is lehet.

„Szerződésünk van az Országos Meteorológia Intézettel, minden reggel kapjuk a jelentést, amit az intézet kétóránként frissít. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a Katasztrófavédelemmel is, akik a legmodernebb radarokkal figyelik a fejleményeket” – mondta lapunk megkeresésére Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, amikor arról kérdeztük, hogyan készülnek a Savaria Karnevál szervezői a hétvégére ígért rossz időre.

Megtudtuk, hogy sok minden központilag szabályozott. Ilyen az, ha például piros riasztás lép életbe.

Ennen az esetben minden helyszín minden programját azonnal fel kell függeszteni, és nem lehet folytatni a rendezvényt addig, amíg a jelzés érvényben van.

Más a helyzet, ha „csak” a narancssárga vagy sárga figyelmeztetés van érvényben.

A fedett helyen levő helyszíneken – és ide tartoznak a fedett színpadok is – a programok nem állnak meg, hacsak a szél miatt nem vízszintesen jön a víz.

Ebből a szempontból csak két programhelyszínnel lehetnek gondok: ezek a Gayer park és a Ferences-kert. Ez utóbbi esetében ugyan nem lehetetlen, hogy néhány csoportot nem zavar az eső, de azért nem az igazi.

Ami a Gayer-parkbeli gyerekprogramokat és színházi előadásokat illeti, még folynak a tárgyalások egy esetleges rosszidős alternatív helyszínről.

A felvonulások esetében a pénteki vonulásnak nincs, de a szombatinak van esőnapja: vasárnap 10.30.

Grünwald Stefánia elmondta: bíznak benne, hogy nem lesz rá szükség, de már elkészítették a hanganyagot arra az esetre, ha az időjárás miatt figyelmeztetést kell kiadniuk a programhelyszínek hangosításál, illetve két autó is készenlétben van a hangosbemondóval.

Bár az időjárás-előrejelzések szerint Szombathelyre pénteken-szombaton érkezik egy front, a csapadék előfordulása és mennyisége nagyon nehezen megjósolható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2018