Egész flottul zajlott az idei Savaria Karnevál – mindössze két „úriember” szólalkozott össze

Csak 12 programot kellett lemondani a 405-ből az időjárás miatt és nagy botrányok, kellemetlenségek sem voltak. De azt még nem mondták meg, visszatérhet-e Jordán Tamás a karnevál élére...

Mi is ott voltunk ma délután a Városházán a 2018-as Savaria Karnevál értékelő sajtótájékoztatóján, ahol papírforma szerint elmondták, hogy szinte minden a legnagyobb rendben zajlott. (A sajtótájékoztatón jelen volt Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester, Grünwald Stefánia, a karnevál fő koordinátora és a karnevál rendjéért felelős szakemberek is.) A legjelentősebb problémát az időjárás okozta, de ez sem tántorította el annyira az embereket, hogy otthon ültek volna.

A legnagyobb érdeklődés természetesen minden évben a felvonulást övezi, és bár mindenféle esőstratégiával és hatósági egyeztetésekkel készültek a szervezők idén, szerencsére nem mosta el az eső egyiket sem.

A közterület felügyelők vezetőjét, Varsányi Pétert Koczka alpolgármester kíséri feszült figyelemmel
Kovács Dávid

Az immár 19. alkalommal megrendezett karneválon jelentős incidensek sem történtek. A rendőrségnek koccanásos balesettel, utcai hangoskodással és mindössze egyetlen lopással kellett megbirkóznia. A legszámottevőbb dolog pedig az volt, hogy a felvonulásnál két úriember összeszólalkozott azon, hogy melyikük volt előbb a helyen, amit mindketten kinéztek maguknak. A sztori végül azzal zárult, hogy egyiküket rendbontás miatt előállították.

A mentőket sem kellett szerencsére túl komoly esetekhez kihívni. Életveszélybe senki sem került, kisebb rosszullétekkel kellett csak megbirkózniuk és néhány fiatalt kellett csak kórházba szállítani, mert túl sok alkoholt ittak és rosszul lettek.

Grünwald Stefánia
Kovács Dávid

Amit érdemes még kiemelni, az az egyik új helyszín, a Gayer parkban megrendezett „mini karnevál”. Az volt az eredeti terv, hogy rossz idő esetén elmaradnak itt a gyerkőcöknek rendezett programok, mégis akkora volt az érdeklődés, hogy bár egy nap csúszással és 2 elmaradt programmal, végül sikeresen lezajlott a „mini karnevál” is. A gumicsizmában és esőkabátban játszadozó gyerekek és szülők annyira lázba hozták a szervezőket, hogy biztosak benne, hogy új hagyomány veszi ezzel kezdetét.

Akik vigyáztak a rendre
Kovács Dávid

A hivatalos tájékoztató után egy sajtós kolléga feltette a nagy kérdést, hogy jövőre ki fogja vezetni a felvonulást. Ez pedig azért is nagy dolog, mert egy nappal a karnevál előtt jelentették be a szervezők, hogy 17 év után nem a WSSZ igazgatója, Jordán Tamás lesz Claudius császár. Az e körüli botrányról a Nyugat.hu is részletesen beszámolt Jordán Tamás a felvonulási bigaügyről: „Az esett rosszul, hogy így kellett megtudnom” 2018. August 23. 15:14 .

A kérdés váratlanul ért mindenkit, először a polgármester kezdett hebegni-habogni, de érdemleges választ nem sikerült adnia. Grünwald Stefánia azzal sietett segítségére, hogy egyelőre még nem foglalkoznak a jövő évi rendezvény szervezésével, most csak a lezárással. Mivel jövőre 20. alkalommal rendezik majd meg a karnevált, széles körű társadalmi előkészítettségre lehet majd számítani, ami azt jelenti, hogy jobban be szeretnék vonni a civil és művészeti szervezeteket is.

A 2018-as Savaria Karneválhoz kapcsolódó cikkeinket és galériáinkat itt tekintheti meg!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2018