Megszavazta a parlament az új katatörvényt

Közben a törvény ellen tüntetők két hidat is blokkolnak Budapesten.

Pár órás vita után 120 igennel, 57 nemmel, egy tartózkodással a parlament meg is szavazta az új katáról Szeptembertől nagy változás jöhet a katásoknál July 11. 13:45 szóló törvényt, melynek értelmében szeptembertől a katások csak magánszemélyeknek dolgozhatnak majd.

A javaslatot hétfőn nyújtották be, és rekordgyorsasággal, másnap szavazott is róla a T. Ház. A változás a mintegy 400 ezer katás vállalkozó közül több mint 300 ezret érint, ők vagy átállnak más adózási nemre, vagy felhagynak korábbi munkájukkal.

A hétfői bejelentés után a Facebookon szerveződött egy spontán tüntetés, ami kedd délelőtt a Kossuth téren el is kezdődött. A tüntetők egy része közben lezárta A Kossuth téren tüntettek a kata módosítása ellen, majd lezárták a Margit hidat July 12. 11:05 a Margit hidat, egy másik csoport pedig forgalomlassító demonstrációba kezdett A kata törvény parlamenti szavazásáig lezárva tartják a tüntetők a Margit hidat July 12. 12:45 az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

Az Erzsébet hídi demonstráció nemrég véget ért, rendőri intézkedés nem történt - írta a police.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra