Pogóval meghintett záróakkordok: Kaukázus és The Moog a SEK diáknapokon

Míg a végzős középiskolás élete fordulópontjaként öltönyben görnyed a függvénytáblázat felett, addig a valamirevaló főiskolás ecetes alkoholszagban szunyál délutánig. Kérem, ez már csak így megy diáknapok idején, ezért van, hogy este hétkor még alig pártucat hallgató téblábol csak a sörsátornál, és a Kaukázus sem hajlandó elkezdeni a koncertjét. Aztán igen, a későn érkezők pedig kedélyes lökdösődéssel hozzák be lemaradásukat a The Moog koncertje alatt.
Mutatvány
Phreek

"Kurrrvajó!" - kurjantja a delikvens a bungee jumping fordított verziójaként is jellemezhető katapultból a kilövés után, majd valószínűleg újragondolja megállapítását, amikor az acéltrón, amibe ültették, repülés közben fordul egyet vízszintes tengelye körül. A mutatványt nem nézik sokan, de nincsenek is sokan: mintha szellősebbnek tűnne az idei diáknapi sereglet az előző évekéhez képest. Határozottan furcsa érzés volt a klub egyik felétől a másikig alig tizenöt másodperc alatt eljutni, majd az ex-BDF főépülete mögött sörlöttyintő manőverezések nélkül odakeveredni a színpadhoz - ami persze, tegyük hozzá, senkit nem akadályozott a hangulatkreálásban.

Csajok&csapok
Phreek

Csütörtök este nyolcra a napkorong már lement, a Kaukázus viszont a színpadra még nem, miután egyelőre többet észleltek általános közönyből, mint pörögnivágyásból. Ez a tendencia a sörsátor forgalmának növekedésével egyidejűleg kezdett megfordulni, apránként kövérkésre püffedt a tömeg a színpad előtt, és már Kardos-Horváth János énekes is élvezettel anekdotázott a szocializmus alkonyán lakókocsiból lángost áruló, szőröskezű néniről, akinek prototípusa az ország minden megyéjében megtalálható volt. Karcos, profimód összerakott műsor, ahogy megszoktuk tőlük, plusz egy kis tisztelgés az Anima Sound System előtt, és még egy ráadás is, karhatalomról, könnygázról és azonosító jelről, politikusan-fricskásan.

Mindeközben a főiskolások, egyetemisták, barátaik és barátnőik a feeling good minden előfordulási formáját igyekeztek leképezni: volt itt alfahímek zenekari beállást is majdnem elnyomó telitorkos dalolászása, csoporttársnők közti nyakbaborulós tánc, kecskelökés a csúcsig, meg amiről még nem tudunk.

Indie-rock
Phreek

Illetve veszettnagy pogó a ceruzanadrágos-hegyescipős The Moog koncertje alatt, amit egyszeri megfigyeléssel oda nem illőnek is titulálhatnánk, de ha számításba vesszük, hogy az egyelőre még nagyon kevés saját védjeggyel rendelkező - ellenben Strokes, Libertines, Blur és sok egyéb zenekart megidéző -, de ettől függetlenül ígéretes indie-rock banda erre az alkalomra a punkosabb énjét húzta elő a sufniból, akkor máris heurékával zárhatjuk a napot. Napokat. Diáknapokat. Mert vége az ideinek is. De para ne legyen, mert emlékét képgalériánkban örökkön őrizzük.

Kíváncsi vagy az előző évek BDF diáknapjaira is? Akkor ide klikkolj Diáknapok 2002-2007 2007. May 13. 08:00 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Diáknapok 2008