Felújítják a Kresz-parkot, megjelentek a munkagépek a szombathelyi Víztorony körül

A gyerekek már nem tudják gyakorolni a kátyúkon való áthaladást.

„A Kresz-park útjai maradtak hepehupásak, ami arra bizonyára kiváló, hogy a gyerekek a biciklijükkel szokják a kátyúkat és repedéseket, de összességében mégiscsak elég lehangoló ez így.”

A fenti mondatot 2021 májusában írtuk le A szombathelyi víztorony szép lett, de a környékére egy forint sem jutott 2021. May 26. 06:58 , amikor is azt állapítottuk meg, hogy maga a felújított szombathelyi víztorony egész pofás lett, viszont a nagy múltra visszatekintő Kresz-park maradt ugyanolyan lepukkant, mint korábban volt.

Ilyen:

KRESZ-park kátyúk
Kiss Tamás

Ám a tavaly nyár óta még így is sok gyerek gyakorolt ott:

Megnyitott a kresz park
Könyököt ki, kettesbe be, mint a Belga számában. Kattintásra galéria nyílik.
Mészáros D. Zsolt

Akkor azt az információt kaptuk, hogy nagy remény nincs is változásra.

Aztán váratlanul kisütött a nap, kiderült, hogy a Belügyminisztérium mégiscsak a volt olyan kegyes, és erre a célra is juttat anyagiakat Mi történt a belügyminisztérium 900 milliós támogatásával, miért nem indultak el a felújítások? February 04. 11:41 .

A politikusok ilyenkor mindig elvitatkoznak, hogy kinek az érdeme, hogy a saját pénzünkből viszontlátunk egy keveset, de ezt a részt most átugorjuk.

Fontosabb, hogy most városházától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy elkezdődött a „ Szombathelyi Víztorony és környezetének fejlesztése” projekt a második, 120 millió forintos üteme.

És valóban, már meg is jelentek a munkagépek a Kresz-parkban, és látható lendülettel nekiálltak a munkának, első körben a kerékpárutak burkolatának a feltörésének.

Kresz park felújítása
Mészáros D. Zsolt

A város honlapján fellehető vállalkozási szerződés szerint

"A KRESZ-park burkolatai és forgalomszabályozási rendszerei kerülnek felújításra, illetve új játszóeszközök kerülnek telepítésre."

Most tekintsünk el attól, hogy a fenti mondatban kétszer szerepel a szörnyűséges „kerülnek” szó, inkább említsük meg, hogy a kivitelezési munkálatokat a táplánszentkereszti Benner Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi 118 millió forintért.

Kresz park felújítása
Mészáros D. Zsolt

Az Opten szerint a 7 embert foglalkoztató cégnek tavaly 103 millió forintos árbevétele volt.

A szerződés szerint a munkákra fél éve van a kivitelezőnek, azaz, ha minden igaz, jövő tavaszra egész használható lesz a városnak ez a zöldterülete is.

És ez jó.

(Remélem, külön WC is lesz majd a gyerekeknek, hogy ne a víztorony kávézójába kelljen velük menni. Főszerk.)

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság