Kezdjünk el maszkot hordani zárt terekben

Akit kétszer oltottak, vegye fel a harmadikat.

„Jön az új járványhullám, és nem tudjuk, milyen lesz. A legfontosabb tehát a felkészülés és óvatosság, mindenki vegye fel a harmadik oltást, az idős vagy egyéb veszélyeztetett csoportokba tartozók a negyediket is, és zárt terekben kezdjünk el mihamarabb maszkot hordani” - mondta Kemenesi Gábor virológus a 24.hu -nak.

Az elmúlt hetekben más országokhoz hasonlóan itthon is romlani kezdtek a járványadatok. Az új fertőzéseket az omikron BA.5 és BA.4 variánsai okozzák, amelyek az omikron első változatainál is jobban képesek kikerülni az újrafertőződés vagy a megbetegedés elleni védelmet, viszont nem tudják jelentős mértékben kijátszani a súlyos megbetegedés ellen kialakított T-sejtes védettséget. Ezt korábbi megbetegedés és az oltások képesek létrehozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19