Kiadták a hivatalos szervek, az elhunytak hány százaléka volt beoltva koronavírus ellen Magyarországon

Azt is tudni, a halálozások aránya hogyan viszonyul az oltások számához.

Hosszas huzavona után a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kiadta az Átlátszónak az elhunytak oltási kórtörténetét.

Az oltóanyagok típusát az NNK nem árulta el, az viszont kiderült, hogy 2021-ben az elhunytak egynegyede kapott legalább egy oltást.

Egészen pontosan: 28 153 főből 3027 fő volt egyszer, 3783 fő volt kétszer, 698 fő volt háromszor is oltva.

Ez százalékos arányban úgy néz ki, hogy az elhunytak között:

 • 73,33 % oltatlan,
 • 10,75 % egyszer oltott,
 • 14,44% kétszer oltott,
 • 2,48 % háromszor oltott volt.
 • "Ez az információ önmagában fenntartásokkal kezelendő ugyanis két nagyon fontos tényezőt – és azok összefüggését – az adatbázis alapján nem lehet kimutatni: nem tudjuk, hogy mikor kapták meg az elhunytak az oltásokat, és azt sem, hogy mikor veszítették pontosan az életüket. Ennek a két dátumnak a különbsége ugyanis kimutathatóvá tenné az oltás hatékonyságát, a fertőzés elleni védelem időtartamát. A konkrét dátumok ismerete nélkül csak annyit tudunk következtetésként levonni, hogy a 2021-ben valamikor elhunytak egynegyede valamikor kapott védőoltást is" – írja az Átlátszó, amely megkapta a településekre bontott adatokat is.

  Ebből az derül ki, hogy a megyeszékhelyek között arányaiban Zalaegerszegen volt a legkevesebb elhunyt az oltatlanok között (58,76%), míg a legtöbb Tatabányán (83,05%).

  Itt kereshetünk rá a településekre név szerint.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19