Egyetlen kiegészítő lámpa javított sokat a szombathelyi kereszteződés forgalmán

Persze, ehhez kellett a lámpák áthangolása a Rohonci-Szűrcsapó találkozásánál.

"Apró örömök, viszont mi derkósok köszönjük a Rohonci út, Szűrcsapó (Domus-Órásház) kereszteződésben a forgalmi rend változtatást. Miszerint megváltozott a forgalmi lámpák leosztása az új kiegészitő lámpa felkerülésével, megszűnt a szembeforgalom egyszerre engedése, igaz hosszabbodik a pirosnál való várakozások ideje. De biztonságosabb lett az átkelés a Domustól a rohonci túloldalára gyalogosan, és autózva sincsen szembeforgalom, biztonságot és a balesetveszély csökkenését kaptunk!"

A fenti levél olvasónktól érkezett, és elsőre nem is igazán értettük. De úgy gondoltuk, érdemes megnézni, miről is van szó, elmentünk hát az említett kereszteződéshez.

Kiegészítő lámpa a Rohoncin
A kiegészítő lámpa a Paragvário felől a Szúrcsapón a Rohoncihoz érkezve
Mészáros D. Zsolt

Első ránézésre nem sok változás látszott, annyi csupán, hogy a Paragvári felől a Szűrcsapó utcán érkezve van egy új, kiegészítő lámpa a jobbra, kis ívben kanyarodáshoz. Több új táblát nem szereltek fel, de úgy tűnik, ez is teljesíti a feladatát.

Mint olvasónk írta, valóban áthangolták a lámpákat. Sem a Rohonci úton, sem a Szűrcsapó utcában nem engedik egyszerre a kereszteződésbe mindkét irányból az autókat, így nem alakulnak ki torlódások abból, hogy a balra kanyarodó kocsiknak elsőbbséget kellene adniuk a szemből érkező, egyenesen tovább haladóknak. Plusz meg lehet úgy oldani a gyalogosátkelőknél a zöldeket, hogy az autósoknak nem kell vigyázni az átkelő gyalogosokra.

forgalom a rohoncin
Nincs szembejövő forgalom

A Szűrcsapón a Paragvári felől érkezőknek a kiegészítő lámpa lehetővé teszi, hogy jobbra, kis ívben, a Dolgozók útja felé akkor is bekanyarodhassanak, amikor szemből engedik a forgalmat a belváros felé. Ami a forgalom gyorsítását eredményezi, így a torlódások is rövidebbek.

Összefoglalva, egyetlen kiegészítő lámpa, és a lámpák áthangolása gyorsabbá teszi az áthaladást a forgalmas kereszteződésen, és még a balesetveszély is csökken.

forgalom a rohoncin
Kicsit hosszabb a piros, de megéri

Biztosak vagyunk benne, hogy a városban van még jó néhány olyan kereszteződés, amit ilyen módszerekkel rendbe lehetne tenni. Olvasóink jelzéseit várjuk kommentben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem