Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kitakarították a kiégett hajléktalan-laknak használt buszvárót Szombathelyen

A Szent György vásár előtt kitakarították a kiégett buszvárót az Árpád úton, a Falumúzeum előtt. Hajléktalanok laktak ott.

Nem csúfoskodik tovább az Árpád úti kiégett buszváró a Falumúzeum szomszédságában, legalábbis nem annyira, mint az elmúlt hetekben. A Szent György napi vásár előtt eltűntek az összeégett ruhák, takarók, könyvek. Mint arról beszámoltunk hajléktalanok költöztek be abba a buszváróba, ami március 26-án a délelőtti órákban kigyulladt. A tűzoltók pár perccel kilenc óra előtt kapták a jelzést és egy embert is ki kellett menteniük a lángok közül. Őt a mentők kórházba szállították.

Kiégett a hajléktalanok által használt buszváró
Kiégett a hajléktalanok által használt buszváró
Tánczos Mihály

A buszváróban sokáig ketten laktak, majd egy harmadik férfi is beköltözött a függönnyel védett váróba. Az ott lakók büszkék voltak arra, hogy rendet tartottak a hideg, de mégis védett helyiségben. Rendszeresen takarítottak, amit a hulladékgyűjtő autó vezetője is megerősített. Egy közelben lakó idős úr elmondta, hogy nem volt probléma a fülkében lakókkal, akik csak az éjszakát töltötték ott. Időnként ételt, süteményt is vittek nekik.

Ilyen volt tavaly, a tél elején
Tánczos Mihálya

A tűz okát egyelőre nem sikerült kideríteni. Elképzelhető, hogy cigarettaparázstól kapott lángra valami, arra utaló adat eddig nem merült fel, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Kiégett a hajléktalanok által használt buszváró
A takarítók jó munkát végeztek
Tánczos Mihály

A buszváró lakói közül ketten az oladi Tesco parkolójában tűntek fel mostanában. Úgy tudjuk, sikerült új fedelet találni maguknak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A hajléktalanok egyharmada szakmunkás végzettségű, de hiába

Az elkövetkező két évben közel százötven aktív korú hajléktalan kaphat szakmát, munkát és lakhatási támogatást – 210 milliós uniós projekt indult a régióban.

Élő csomagok a betonon - Hajléktalanok az éjszakában

Szombathelyen közel 230-an hajléktalanok. Közülük egy Zsolti: ki gondolná róla, hogy ha tehetné, egész nap falná a könyveket. Hajléktalan-mentő éjszakai körutunk a menedékhelyről indult.

Kiégett egy épület a Claudius Hotel mögött

Kigyulladt és teljesen kiégett egy 300 négyzetméteres épület a Claudius Hotel mögött, a Fedett Uszoda szomszédságában vasárnap hajnalban, Szombathelyen. Az épületben a jelek szerint hajléktalanok laktak.

Diákok gyújtották fel a hajléktalant?

Az alvó hajléktalan alatt álmában meggyújtották a matracot. Az áldozattal beszélgetve kiderült, Tóth Istvánt...

Sátánfajzatok – Gyerekek kínozták meg és gyújtották fel a férfit

Megvert, kifosztott és felgyújtott három gyerek egy 62 éves férfit Szombathelyen....

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra