Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kígyózó sorok az utolsó tömeges oltásnál Szombathelyen

Itt a Pfizer-Black Friday második, és egyben utolsó felvonása.

Öt héttel ezelőtt, április 30-án a feje tetejére állt az oltási kampány, Hatalmas sor vár a rendkívüli Pfizer-oltásra Szombathelyen a kórháznál és a MÁV-rendelőnél April 30. 12:25 ugyanis hirtelen elkezdtek özönleni az emberek az oltópontokra az egész országban. És hogy ennek mi volt az oka? Az, hogy összeomlott az időpontfoglalós rendszer és elkezdett terjedni a hír, hogy időpont nélkül is odamehet bárki bármelyik oltópontra, hogy Pfizerrel oltassa be magát.

Így pedig hamar érdekes jeleneteknek lehettünk szemtanúi, az egész országban kígyóztak a sorok az oltópontok előtt, természetesen Szombathelyen is. Mi is kimentünk, beszélgettünk a sorban állókkal és élőben is bejelentkeztünk. Voltak, akik barátoktól, családtagoktól hallották a rendkívüli oltás hírét és volt olyan is, akit a háziorvosa irányított oda.

Most pedig, június 4-én pénteken reggel eljött a Pfizer-Black Friday második, és egyben utolsó felvonása. Ismét hosszú sorok állnak szinte egész Szombathelyen az oltópontok előtt, de ezúttal szerencsére nincs kaotikus hangulata az egésznek, mint múltkor. A MÁV-rendelő környéke például még teljesen üres volt reggel 8 óra tájékában.

Sorok Szombathelyen a második Pfizer-oltásnál
Még több képért kattintson!
Mészáros D. Zsolt

Azt egyébként nem tudjuk, hogy kaptak-e bármiféle tájékoztatást az emberek a második oltás folyamatáról, hiszen egyedül a nap volt biztos. Azt tudjuk, hogy a Markusovszky kórház oldalán nem jelent meg semmi, igaz, a megyei napilapnak küldtek ki egy közleményt a héten. (Ez hozzánk nem jutott el.)

Sorok Szombathelyen a második Pfizer-oltásnál
Mészáros D. Zsolt

Ebben az állt, hogy ezúttal sem kell időpontot foglalni, a lényeg, hogy a reggel 8 és délután 6 óra közötti intervallumban jelenjenek meg azok, akik 5 héttel ezelőtt kapták meg az első Pfizer-oltásukat. A helyszínek a már jól megszokottak: a négy szombathelyi oltópont, illetve a járási székhelyek (Sárváron, Celldömölkön, Körmenden, Szentgotthárdon, Kőszegen és Vasváron).

Sorok Szombathelyen a második Pfizer-oltásnál
Mészáros D. Zsolt

És bár elég nyilvánvaló, hogy sorban kell állni, azért erre is felhívták a figyelmet és türelmet is kértek, hiszen akárcsak 5 héttel ezelőtt, úgy ma is többszöröse a megszokottnak az oltotásra várók száma. Az oltóhelyek tehát láthatóan le vannak terhelve, de a katonák most is ott vannak és gondoskodnak a betegirányításról.

Sorok Szombathelyen a második Pfizer-oltásnál
Mészáros D. Zsolt

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a közeljövőben valószínűleg nem leszünk szemtanúi hasonló tömegjeleneteknek, ugyanis szokásos péntek reggeli rádiós interjújában Orbán Viktor bejelentette, „Markó Péter mondjon le!” 2006. July 07. 17:06 hogy most megváltoznak a dolgok. Vége ugyanis a tömeges oltásnak és jön helyette a készenléti oltás, ami nem lesz ilyen kényelmes.

Sorok Szombathelyen a második Pfizer-oltásnál
Még több képért kattintson!
Mészáros D. Zsolt

Elmondta, hogy két és félmillió ember nem kért vakcinát, így nem érdemes a jelenlegi komoly erőforrásokat igénylő rendszert fenntartani. A jövőben csak bizonyos helyeken lehet majd felvenni az oltást, ami azt jelentheti, hogy kivonják a háziorvosokat az oltási rendszerből.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra