Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Kijött a Magyar Közlöny az új szigorításokkal, de nem foglalkozik a védettségi igazolványokkal

Úgy tűnik, ezt a pontot el lehet felejteni.

Ahogy arról lapunk beszámolt Kötelező lesz a maszk zárt térben, nagyobb rendezvényeken pedig a védettségi igazolvány November 18. 15:41 , a tegnapi Kormányinfón szigorításokat jelentett be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely bejelentésének három sarkalatos pontja van.

 • Maszkkötelezettség zárt térben
 • Védettségi igazolvány 500 fősnél nagyobb rendezvényeken
 • Az egészségügyben kötelező a harmadik oltás.
 • Erről még délután fel is került egy kép a kormány hivatalos Facebook-oldalára.

  Kormany.hu

  Csütörtökön este a Kormány.hu-n megjelent a rendelkezés értelmezése Újabb részletek a maszkhasználatról és egyéb szigorításokról November 18. 22:34 azzal, hogy még több részletet tartalmaz majd a Magyar Közlöny.

  A közlöny meg is jelent az éjszaka, valóban vannak benne újabb részletek, főleg arról, hogy kinek, hol és mikor kell viselnie a maszkot, de egy árva szó nincs az 500 fős rendezvényekről.

  Értelmezésünk szerint változatlan formában mehetnek az adventi vásárok, csak a koncertekre érvényes az 500 fő és a védettségi kártya
  Józing Antal

  Márpedig ez érdekes lehet az adventi vásárok idején.

  Figyelemre méltó, hogy a koronavirus.gov.hu koronavírus-portálon tegnap délután megjelent Kormányinfó összefoglalója ezzel kapcsolatban már másként fogalmaz, mint a Facebook-bejegyzés.

  Azt írja, hogy :

  "továbbra is védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket."

  Azaz a kormány ezen a téren nem változtatott a jogszabályon, ami azt jelenti, hogy bejelentés ide vagy oda, a 500 fős korlát kizárólag a sport- és a zenés táncos eseményekre vonatkozik.

  Azaz minden megy a régiben tovább.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Újabb részletek a maszkhasználatról és egyéb szigorításokról

  Kiderült például, hogy éttermekben a vendégeknek nem kell maszk.

  Kötelező lesz a maszk zárt térben, nagyobb rendezvényeken pedig a védettségi igazolvány

  A kormánydöntéseket ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19