Kijöttek az új számok - Olyan jól sikerült a Brüsszel elleni harc, hogy a jólétben az EU aljára küzdöttük magunkat

Románia már magabiztosan előz bennünket.

Már negyedik ciklusát kezdte Magyarország Orbán Viktor vezetésével. Nemcsak a miniszterelnök személye az állandó, hanem a folyamatos harc is, amit a változó ellenséggel kell vívnunk.

A harc embert próbáló, nagy elszántságot és áldozatot követel, de eddig sikeres volt, ahogy azt a végtelen számú kormányszócsőből tudjuk.

Ilyen például az Európai Unió elleni, folyamatos és nagy próbatétel, ami úgy néz ki, hogy közösség 27 országa közül 26 ország el van tévedve, csak egyetlen tudja az igaz utat. Ami göröngyös ugyan, tüskék tépik a ruhánkat, gúnyolódnak rajtunk az értetlenek, de ez az az út, ami biztosan a célhoz vezet.

Kis hazánk folyamatos harcban áll
Józing Antal

Hogy mennyire jó úton járunk, az kiderül az Európa Unió statisztikai hivatala jelentéséből : az Eurostat most a vásárlóerő alapján számított tényleges egyéni fogyasztás (actual individual consumption, AIC) 2021-es adatait közli.

Az AIC az a szám, amely talán legjobban kifejezi, hogy milyen egy adott ország anyagi jólétének a szintje.

Nos, olyannyira jól sikerült a nagy menetelés, hogy e mérőszám alapján az EU alján vagyunk az uniós átlag 70 százalékával. Mögöttünk csak Bulgária van, de már alig lemaradva (63%).

A színek sok mindent elárulnak - Kattintson a képre a nagyításhoz!
Eurostat

Sovány vigasz, hogy e mutató alapján Szlovákia egy szinten van velünk, amúgy a rajtuk kívül az összes kelet európai ország előttünk jár már, nemcsak a csehek (85%) és a lengyelek (84), de a románok (82%) is.

Tegyük hozzá, ha nagyon lassan is, de szűkül az olló Már két nyugati országot is megelőz Magyarország a vásárlóerős GDP alapján 2022. March 30. 11:49 az EU gazdag és szegény államai között. Ugyanakkor az is látszik, hogy Magyarország felzárkózása lassabb, mint a többieké, így folyamatosan veszít a pozíciójából.

Ráadásul Ausztria gyakorlatilag továbbra is elérhetetlen távolságban van Mikor érjük utol Ausztriát? – És ez tényleg a NER-lenyúlásokon múlik? 2022. January 12. 07:00 .

Úgy tűnik, a harc egyelőre több áldozattal, mint hozadékkal jár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság