Kínában egy nap alatt 37 millióan kapták el a Covidot

248 millió ember, vagyis a lakosság közel 18 százaléka is megfertőződhetett a vírussal december első 20 napjában.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán tartott belső ülésének jegyzőkönyve szerint, amelyet a megbeszéléseken részt vevő személyek megerősítettek, akár 248 millió ember, vagyis a lakosság közel 18 százaléka is megfertőződhetett a vírussal december első 20 napjában – írja a Bloomberg.

Ha ez pontos adat, úgy ez a fertőzési arány eltörpül a korábbi, 2022 januárjában felállított napi 4 milliós rekord mellett – mármint ez utóbbi a világ (!) összes covidos fertőzését jelentette – írja a lap cikkére hivatkozva a 444.hu.

A hosszan tartó kínai lezárások miatt tiltakozási hullám söpört végig a szigorúan szabályozott kommunista diktatúrán novemberben. Ennek hatására az ország vezetése sokat lazított a korlátozásokon, ami viszont a rendkívül fertőző Omikron-variánsok korlátlan terjedéséhez vezetett az alacsony természetes immunitással rendelkező lakosság körében. A kínai hatóságok becslései szerint Szecsuán tartomány és a főváros, Peking lakosainak több mint fele fertőződött meg.

A Bloomberg szerint nehéz elképzelni, hogyan jöhettek ki ezek a számok. A hírügynökség is próbált megerősítést és magyarázatot kérni, de a kínai hatóságok nem reagáltak. A WHO főigazgatója két napja beszélt arról, hogy nagyon aggasztók a hírek, de még az Egészségügyi Világszervezet sem tudja pontosan, mennyire súlyos a helyzet Kínában, mert a hatóságok nem közölnek adatokat velük sem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19