Kínában egy nap alatt 37 millióan kapták el a Covidot

248 millió ember, vagyis a lakosság közel 18 százaléka is megfertőződhetett a vírussal december első 20 napjában.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán tartott belső ülésének jegyzőkönyve szerint, amelyet a megbeszéléseken részt vevő személyek megerősítettek, akár 248 millió ember, vagyis a lakosság közel 18 százaléka is megfertőződhetett a vírussal december első 20 napjában – írja a Bloomberg .

Ha ez pontos adat, úgy ez a fertőzési arány eltörpül a korábbi, 2022 januárjában felállított napi 4 milliós rekord mellett – mármint ez utóbbi a világ (!) összes covidos fertőzését jelentette – írja a lap cikkére hivatkozva a 444.hu .

A hosszan tartó kínai lezárások miatt tiltakozási hullám söpört végig a szigorúan szabályozott kommunista diktatúrán novemberben. Ennek hatására az ország vezetése sokat lazított a korlátozásokon, ami viszont a rendkívül fertőző Omikron-variánsok korlátlan terjedéséhez vezetett az alacsony természetes immunitással rendelkező lakosság körében. A kínai hatóságok becslései szerint Szecsuán tartomány és a főváros, Peking lakosainak több mint fele fertőződött meg.

A Bloomberg szerint nehéz elképzelni, hogyan jöhettek ki ezek a számok. A hírügynökség is próbált megerősítést és magyarázatot kérni, de a kínai hatóságok nem reagáltak. A WHO főigazgatója két napja beszélt arról, hogy nagyon aggasztók a hírek, de még az Egészségügyi Világszervezet sem tudja pontosan, mennyire súlyos a helyzet Kínában, mert a hatóságok nem közölnek adatokat velük sem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19