Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől

A Covishield és a Sinopharm vakcinák nem akadályozzák meg azt, hogy az emberek megfertőződjenek, sem azt, hogy továbbadják a betegséget.
Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyezési szakértő írt arról , hogy a Seychelles szigeteken mérlegelik az emlékeztető oltás adását:

A Seychelles News Agency adta hírül 2021.06.10-én, hogy az ottani egészségügyi hatóság mérlegeli a COVID-19 elleni vakcinák emlékeztető oltásának engedélyezését. A hivatalos álláspont az volt, hogy 6 hónappal a második oltásokat követően megvizsgálják a helyzetet és döntenek. Ez augusztusban fog lejárni.

Azt nem döntötték el, hogy milyen oltást/oltásokat fognak ajánlani harmadik oltás minőségében, de követni fogják más országok irányelveit, olyanokét, amelyek képesek vonatkozó kutatások elvégzésére. Jelenleg végeznek a szigeteken kutatást a lakosság immunológiai státuszának felmérésére a SARS-CoV-2 vírus vonatkozásában.

A szigetek lakosságszáma egyébként 98.462 fő, amelynek 68%-a részesült oltásban. Eddig a Sinopharm és a CoviShield (az AstraZeneca indiai variánsa) vakcinát használták, amelyhez csatlakozott immáron a Szputnik V is.

A Közegészségügyi Miniszter, Jude Gedeon az alábbiakat nyilatkozta a nyájimmunitás kapcsán: „a vírus a korábbiakhoz képest megváltozott. Most számos variánssal van dolgunk, és azok a vakcinák, amiket alkalmazunk nem akadályozzák meg sem azt, hogy az emberek megfertőződjenek, sem azt, hogy továbbadják a betegséget. Amiben alkalmazásuk sikeres az az, hogy meggátolják a súlyos tünetekkel járó megbetegedést, amennyiben megfertőződnek a vírussal”.

A Seychelles szigeteken jelenleg 1293 aktív eset van és 46-an vesztették életüket június 9-ig. Gedeon azt is elmondta, hogy a heti mozgóátlagok csökkenése tartósan megállt ami nem jó dolog, és minden korlátozást érvényben tartanak. - írja az egeszsegkalauz.hu honlap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra