Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Fontos dolgot kér az autóval érkező szülőktől egy szombathelyi iskola

Mert a szülők autóval viszik a gyerekeket iskolába, és mindenki a főbejárat előtt akar megállni...

Tisztelt Szülők! Gyermekeik egészsége miatt tisztelettel kérjük, hogy NE járassák az iskolánk mellett az autójukat, azért, hogy menjen benne a légkondi (nem, néhány percre sem). Egy kutatás szerint a gyerekek 30 százalékkal több kipufogógázt lélegeznek be, mint a felnőttek – egyszerűen azért, mert alacsonyabbak náluk. Köszönjük megértésüket

írják a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola Facebook-oldalán.

A probléma pedig valós, hiszen ahogy arról a Nyugat.hu is be szokott számolni Közlekedési káosz alakult ki az új tanév első napján Szombathelyen 2022. September 01. 09:38 szinte minden tanév elején, teljesen megszokott a közlekedési káosz Szombathelyen az iskolák előtt hétköznap reggelente és délután, amikor a szülők hozzák és viszik a gyerekeket.

Felmerül megint az örök kérdés: a szülők miért autóval viszik a gyerekeket iskolába, és miért akarnak a főbejárat előtt megállni?

„Esetleg azt is lehetne kérni, hogy a kedves szülő ne az út közepén álljon meg az iskola bejáratánál? Szerintem nem gond az, hogy a gyermek sétál pár métert a bejáratig...” – írta kommentben egy lakó, akivel többen is egyetértettek.

A Gothard-iskola mellett egyébként az egyik legkritikusabb helyszín a Zrínyi Ilona utca, Autóhegyek és idegeskedés az iskolák előtt 2014. September 19. 07:56 ahol három iskola is van, kettőnek pedig, a Horváth Boldizsár Szakközépiskolának és a Zrínyi Ilona Általános Iskolának elég közel van a kapuja egymáshoz. Itt minden délután négykor megtelik az utca, a kapuig akarnak hajtani a szülők, miközben gyalogosok cikáznak az autók között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra