Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Alig van víz a Gyöngyös-patakban, de nem a szárazság ennek a fő oka

Még ma rendeződik a helyzet.

Alig van víz a Gyöngyös-patakban, majdnem kiszárad – írta olvasónk, aki azt feltételezi, hogy valamiért leeresztették a patak vizét. Ő készítette a képeket is.

Kevés a víz a Gyöngyösben
Olvasó

A fotókon valóban látszik, hogy alig csordogál egy kis víz a patak medrében, amire egyébként nemrég csodálkoztunk rá. Szőllősi sétány: A nyugalom szigete a szombathelyi belvárostól pár lépésre 2020. April 02. 19:27

Kevés a víz a Gyöngyösben
Olvasó

Először azt gondoltuk, hogy a kevés csapadék az oka a kevés víznek, hiszen valóban szárazság van, annyira, hogy az ország egyes részein már megtiltották az öntözést.

Kevés a víz a Gyöngyösben
Olvasó

De megkerestük a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot, ahol Gaál Róbert igazgató gyorsan és készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Kevés a víz a Gyöngyösben
Olvasó

Kiderült, hogy az alacsony vízállás egyik oka valóban a szárazság, a Gyöngyös-patakon és az Arany-patakon a szokásosnál kevesebb víz érkezik Ausztriából.

Kevés a víz a Gyöngyösben
Olvasó

De van másik oka is. az igazgatóság munkatársai ugyanis Vasszécseny térségében az uszadékot és a torlaszt távolítják el éppen, és ezért a Gencsapátinál lévő „osztóműtárggyal lefojtották a patak vízhozamát” . Vagyis, most kevesebb vizet engednek a patakba.

Kevés a víz a Gyöngyösben
Olvasó

Az igazgató közölte, hogy amint végeznek a munkával, a vizet visszaterelik a Gyöngyösbe, ez várhatóan még a mai napon megtörténik.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra