Koczka Tibor volt alpolgármester is indul a szombathelyi előválasztáson

Koczka a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt országgyűlési képviselő-jelöltje lesz a Vas megyei 1. választókerületben.

Koczka Tibor indulását közleményben jelentette be péntek délben az Új Világ Néppárt. Vele együtt összesen 18 jelöltet mutatott be a párt, köztük Horváth József Áron vegyészmérnököt, aki a Vas megye 3. választókerületben (Körmend, Vasvár, Szentgotthárd, Jánosháza) indul az ellenzéki előválasztáson.

Így Szombathelyen Czeglédy Csaba (DK) és Ungár Péter (LMP) mellett van egy harmadik jelölt is, aki ugyanannak a szombathelyi közgyűlésnek a tagja, mint Czeglédy.

Horváth József Áronnak pedig Ipkovich György, Szombathely volt polgármestere, egykori országgyűlési képviselő lesz az egyik ellenfele Kik azok a jelöltek, akik közül választani lehet Vas megyében az ellenzéki előválasztáson? 2021. April 22. 19:15 az előválasztáson.

Az Új Világ Néppárt jelöltjei
Forrás: ÚVNP

Az ellenzéki pártok előválasztási jelöltjeinek szeptember 6-ig kell leadniuk a támogató aláírásokat. Addig még sok minden történhet.

Az Új Világ Néppárt bejelentett jelöltjei:

1. Hajdú-Bihar megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Dr. Pálinkás József - fizikus, akadémikus, az MTA volt elnöke, Új Világ Néppárt elnöke és miniszterelnök jelöltje

2. Hajdú-Bihar megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Dr. Bánfalvi Győző - közgazdász-szociológus, egyetemi oktató, önkormányzati képviselő

3. Hajdú-Bihar megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Csák László - pedagógus, volt iskolaigazgató

4. Budapesti 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Visi Piroska - üzletasszony

5. Budapesti 13. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Palotás János - politikus, üzletember

6. Budapesti 16. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Vidákovics László - gépészmérnök, cégvezető

7. Bács-Kiskun megyei 6. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Vass Antal - vidékfejlesztési szakember

8. Baranya megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület:
P. Horváth Tamás - író-szerkesztő, önkormányzati képviselő

9. Békés megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Baranyi Béla – vállalkozó

10. Fejér megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Buth Sándor - nyugalmazott katonatiszt

11. Heves megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Varga Ferenc - nyugalmazott katona

12. Nógrád megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Dömsödi Gábor - közgazdász, újságíró

13. Pest megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Stelli-Kis Sándor - ügyvéd, jogvédő, politikus

14. Pest megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Juhász Béla Róbert - közgazdász, politológus, Sződliget polgármestere

15. Pest megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Fekete László - vállalatvezető, politikus

16. Pest megyei 6. számú országgyűlési egyéni választókerület:

Simon Erika - Szada alpolgármestere, jogi szakokleveles közgazdász, mentálhigiénés szakember

17. Vas megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Koczka Tibor - újságíró, politikus, önkormányzati képviselő

18. Vas megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Horváth József Áron - vegyészmérnök

Az Új Világ Néppárt rövidesen újabb jelölteket mutat be.

Pálinkás József és Koczka Tibor a párt januári színrelépésekor

Koczka Tibor a 2014-es választások előtt évekig volt a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója. A 2014-es választásokon a herényi választókerületben szerzett egyéni mandátumot, majd a Fidesz közgyűlési többsége alpolgármesternek választotta, ő lett a polgármester általános helyettese, hozzá tartozott a kultúra és sport is.

Koczka mintegy három éve került a partvonal szélére: a Fidesz helyi szervezetének 2017 szeptemberében tartott tisztújításán Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 kiszorult a párt helyi vezetői közül. Nem sokkal később pedig Hende Csaba egy belső rendezvényen kijelentette – informátoraink szerint elég durva hangnemben –, hogy a következő ciklusban Koczka Tiborra nem csak alpolgármesterként, de képviselőként sem számítanak.

2018 novemberében aztán nyilvánosan alázták meg Kitört a belháború a szombathelyi Fideszben? 2018. October 24. 08:15 Koczka Tibort, Illés Károly fideszes alpolgármester volt az, aki a megyei közgyűlés elnöki pulpitusáról eltávolíttatta Koczka névtábláját, hogy a sajátját rakassa a helyére. 2019 januárban pedig nem hívták meg a Haladás századik születésnapjának ünnepségére, pedig az ő feladatai közé tartozik a sport is.

Koczka 2019-ben függetlenként, a Pro Savaria támogatásával polgármester-jelölt lett. Közben a Pro Savaria színeiben képviselőjelöltként is indult a herényi választókerületben. Nem szerzett mandátumot, a Pro Savaria listája viszont egy helyet kapott a közgyűlésben, amit Molnár Miklós, a Fidesszel szintén konfliktusba kerülő volt alpolgármester töltött be.

Miután Molnárt a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójának választották tavaly év elején, lemondott mandátumáról Molnár Miklós bejelentette, hogy január 30-ával távozik a szombathelyi közgyűlésből 2020. January 22. 14:27 , helyére Koczka Tibor ült be Már biztos: Koczka Tibor veszi át Molnár Miklós helyét a szombathelyi közgyűlésben 2020. February 19. 10:40 . Azóta Molnárt már leváltották A Vasivíz közgyűlése leváltotta Molnár Miklóst, az új vezérigazgatót szeptember 10-től nevezik ki 2020. August 18. 16:09 , de a Pro Savaria listán elnyert helye továbbra is Koczka Tiboré.

Amikor tavaly Pálinkás József megalapította az Új Világ Néppártot, Koczka Tibor is belépett Pálinkás József volt MTA-elnök pártot alapított, Koczka Tibor volt szombathelyi alpolgármester belépett 2021. January 21. 11:37 , tavaly decemberben óta ő a párt kommunikációs igazgatója. Az Új Világ Néppárt május közepén állapodott meg Pálinkás József pártja megállapodott az ellenzékkel, indulnak az előválasztáson 2021. May 21. 15:06 az ellenzéki pártokkal, hogy ők is részt vesznek az ellenzéki előválasztáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet