Koczka Tibor volt alpolgármester is indul a szombathelyi előválasztáson

Koczka a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt országgyűlési képviselő-jelöltje lesz a Vas megyei 1. választókerületben.

Koczka Tibor indulását közleményben jelentette be péntek délben az Új Világ Néppárt. Vele együtt összesen 18 jelöltet mutatott be a párt, köztük Horváth József Áron vegyészmérnököt, aki a Vas megye 3. választókerületben (Körmend, Vasvár, Szentgotthárd, Jánosháza) indul az ellenzéki előválasztáson.

Így Szombathelyen Czeglédy Csaba (DK) és Ungár Péter (LMP) mellett van egy harmadik jelölt is, aki ugyanannak a szombathelyi közgyűlésnek a tagja, mint Czeglédy.

Horváth József Áronnak pedig Ipkovich György, Szombathely volt polgármestere, egykori országgyűlési képviselő lesz az egyik ellenfele Kik azok a jelöltek, akik közül választani lehet Vas megyében az ellenzéki előválasztáson? 2021. April 22. 19:15 az előválasztáson.

Az Új Világ Néppárt jelöltjei
Forrás: ÚVNP

Az ellenzéki pártok előválasztási jelöltjeinek szeptember 6-ig kell leadniuk a támogató aláírásokat. Addig még sok minden történhet.

Az Új Világ Néppárt bejelentett jelöltjei:

1. Hajdú-Bihar megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Dr. Pálinkás József - fizikus, akadémikus, az MTA volt elnöke, Új Világ Néppárt elnöke és miniszterelnök jelöltje

2. Hajdú-Bihar megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Dr. Bánfalvi Győző - közgazdász-szociológus, egyetemi oktató, önkormányzati képviselő

3. Hajdú-Bihar megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Csák László - pedagógus, volt iskolaigazgató

4. Budapesti 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Visi Piroska - üzletasszony

5. Budapesti 13. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Palotás János - politikus, üzletember

6. Budapesti 16. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Vidákovics László - gépészmérnök, cégvezető

7. Bács-Kiskun megyei 6. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Vass Antal - vidékfejlesztési szakember

8. Baranya megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület:
P. Horváth Tamás - író-szerkesztő, önkormányzati képviselő

9. Békés megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Baranyi Béla – vállalkozó

10. Fejér megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Buth Sándor - nyugalmazott katonatiszt

11. Heves megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Varga Ferenc - nyugalmazott katona

12. Nógrád megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Dömsödi Gábor - közgazdász, újságíró

13. Pest megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Stelli-Kis Sándor - ügyvéd, jogvédő, politikus

14. Pest megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Juhász Béla Róbert - közgazdász, politológus, Sződliget polgármestere

15. Pest megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Fekete László - vállalatvezető, politikus

16. Pest megyei 6. számú országgyűlési egyéni választókerület:

Simon Erika - Szada alpolgármestere, jogi szakokleveles közgazdász, mentálhigiénés szakember

17. Vas megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Koczka Tibor - újságíró, politikus, önkormányzati képviselő

18. Vas megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület:
Horváth József Áron - vegyészmérnök

Az Új Világ Néppárt rövidesen újabb jelölteket mutat be.

Pálinkás József és Koczka Tibor a párt januári színrelépésekor

Koczka Tibor a 2014-es választások előtt évekig volt a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója. A 2014-es választásokon a herényi választókerületben szerzett egyéni mandátumot, majd a Fidesz közgyűlési többsége alpolgármesternek választotta, ő lett a polgármester általános helyettese, hozzá tartozott a kultúra és sport is.

Koczka mintegy három éve került a partvonal szélére: a Fidesz helyi szervezetének 2017 szeptemberében tartott tisztújításán Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 kiszorult a párt helyi vezetői közül. Nem sokkal később pedig Hende Csaba egy belső rendezvényen kijelentette – informátoraink szerint elég durva hangnemben –, hogy a következő ciklusban Koczka Tiborra nem csak alpolgármesterként, de képviselőként sem számítanak.

2018 novemberében aztán nyilvánosan alázták meg Kitört a belháború a szombathelyi Fideszben? 2018. October 24. 08:15 Koczka Tibort, Illés Károly fideszes alpolgármester volt az, aki a megyei közgyűlés elnöki pulpitusáról eltávolíttatta Koczka névtábláját, hogy a sajátját rakassa a helyére. 2019 januárban pedig nem hívták meg a Haladás századik születésnapjának ünnepségére, pedig az ő feladatai közé tartozik a sport is.

Koczka 2019-ben függetlenként, a Pro Savaria támogatásával polgármester-jelölt lett. Közben a Pro Savaria színeiben képviselőjelöltként is indult a herényi választókerületben. Nem szerzett mandátumot, a Pro Savaria listája viszont egy helyet kapott a közgyűlésben, amit Molnár Miklós, a Fidesszel szintén konfliktusba kerülő volt alpolgármester töltött be.

Miután Molnárt a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójának választották tavaly év elején, lemondott mandátumáról Molnár Miklós bejelentette, hogy január 30-ával távozik a szombathelyi közgyűlésből 2020. January 22. 14:27 , helyére Koczka Tibor ült be Már biztos: Koczka Tibor veszi át Molnár Miklós helyét a szombathelyi közgyűlésben 2020. February 19. 10:40 . Azóta Molnárt már leváltották A Vasivíz közgyűlése leváltotta Molnár Miklóst, az új vezérigazgatót szeptember 10-től nevezik ki 2020. August 18. 16:09 , de a Pro Savaria listán elnyert helye továbbra is Koczka Tiboré.

Amikor tavaly Pálinkás József megalapította az Új Világ Néppártot, Koczka Tibor is belépett Pálinkás József volt MTA-elnök pártot alapított, Koczka Tibor volt szombathelyi alpolgármester belépett 2021. January 21. 11:37 , tavaly decemberben óta ő a párt kommunikációs igazgatója. Az Új Világ Néppárt május közepén állapodott meg Pálinkás József pártja megállapodott az ellenzékkel, indulnak az előválasztáson 2021. May 21. 15:06 az ellenzéki pártokkal, hogy ők is részt vesznek az ellenzéki előválasztáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet