Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már biztos: Koczka Tibor veszi át Molnár Miklós helyét a szombathelyi közgyűlésben

Az előző ciklusban mindketten alpolgármesterek voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koczka Tibor veszi át Molnár Miklós mandátumát a szombathelyi közgyűlésben - írja határozatában a szombathelyi választási bizottság.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezzel véget érnek a találgatások Csütörtökön megválaszthatják Molnár Miklóst a Vasivíz vezérigazgatójává, még nem hivatalos, ki veszi át képviselői mandátumát 2019. December 11. 06:45 , hiszen a papírforma jött be.

Molnár Miklós, aki az előző két ciklusban a fideszes városvezetés mellett pénzügyi alpolgármester volt, tavaly év elején szembefordult a Fidesszel Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 , majd ősszel a Pro Savaria listájáról szerzett mandátumot a városi közgyűlésben.

Molnárt tavaly év végén kinevezték a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójává Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. December 17. 11:37 , ez a poszt összeférhetetlen a képviselői mandátummal. Január végéig kellett ezt megtennie, január 22-én rendkívüli közgyűlésen Molnár Miklós bejelentette, hogy január 30-ával távozik a szombathelyi közgyűlésből January 22. 14:27 meg is tette.

Molnár Miklós és Koczka Tibor a választási kampányban
Józing Antal

Mivel listáról jutott be a közgyűlésbe, nem volt szükség időközi választásra, a jelölő szervezet, azaz a Pro Savaria dönthette el, hogy a listán szereplők közül ki kapja meg Molnár megüresedő mandátumát.

A lista második helyén Balassa Péter állt, de végül a harmadik helyen lévő Koczka Tibor mellett döntöttek.

Koczka a 2014 és 2019 közti ciklusban fideszes alpolgármester volt, de ő már Molnárnál is korábban, 2018 végén elveszítette Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar akkori polgármester bizalmát. Koczka tavaly függetlenként indult a polgármester-választáson Lassan elfogynak Szombathely alpolgármesterei, marad a bizonytalanság az önkormányzatban 2019. January 21. 07:43 , egyéniben pedig képviselőként a Pro Savaria támogatásával. Végül nem jutott be a közgyűlésbe.

A kampány alatt aztán komoly munkakapcsolatot alakított ki Molnár Miklóssal, aki vezérigazgatóvá választása után ki is nevezte Koczka Tibor lett a Vasivíz Zrt. kommunikációs menedzsere January 23. 14:40 Koczkát a Vasivíz kommunikációs menedzserévé.

Koczka most a Pro Savaria színeiben lesz városi képviselő, egyéb pozícióiról (bizottsági tagság, pld.) később dönt a közgyűlés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés