Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Komoly megbetegedést okozhat az indiai mutáns azoknál, akik nincsenek beoltva

Ezt a mutációt a WHO a komoly aggodalmakra adó variánsok közé sorolta.

Egészen biztos, hogy az indiai variáns Magyarországon is meg fog jelenni – mondta el Falus Ferenc az ATV Híradónak . A korábbi országos tiszti főorvos emlékeztetett, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az indiai variánst a komoly aggodalmakra adó variánsok közé sorolta pár nappal ezelőtt.

„Ugyanakkor, ami szerintem nagyon jó hír, hogy megnéztem, hogy Angliában az új fertőzöttek között milyen arányban fertőz a brit és milyen arányban az indiai variáns és azt olvastam, hogy csak 5 százalék az új fertőzöttek között az indai variáns aránya. Tehát ha a karantén szabályokat az Indiából vagy az Indiából átszállással érkezőknél az Európai Unió területén szigorúan betartanánk, akkor lehet, hogy néhány nagyon jó hónapunk lenne” – nyilatkozta Falus Ferenc. 

Falus szerint az egyik legfontosabb, hogy minél több ember legyen beoltva. Mint mondta: annál az 5-6 millió embernél, aki nincs beoltva, az új vírus variáns egy nagyon nagy mértékű megbetegedést és halálozást okozhatna. Óvatosságra és maszkviselésre figyelmeztet mindenkit, ez utóbbit szerinte év végig viselnünk kellene.

A kormány által belebegetett enyhítésekről azt mondta: tény, hogy az Amerikai Egészségügyi Hatóság lazított a maszkviselési szabályokon, de óriási különbség van Magyarország és Amerika között. Ott a lakosságot majdnem kizárólag M-RNS alapú vakcinával oltották be, itthon az oltóanyag bőség és választék most ebből a szempontból hátrányt jelenthet.

Azért, mert a magyarországi vakcinák különböző védelmet adnak –hogy mennyire különbözőt, azt pillanatnyilag nem tudjuk, de éppen ezért nagyobb óvatosságra van szükség, mint egy olyan helyen, ahol egyfajta oltóanyagot használnak. A védettségben és a védettség tartamában is túl nagyok lehetnek a különbségek – válaszolta a Híradó kérdésére a korábbi országos tiszti főorvos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra