Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyítés a bolti dolgozók maszkviselési szabályaiban

Szünetet kaphatnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Módosítás jelent meg a Magyar Közlönyben a maszkviselési szabályokkal kapcsolatban.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. §-a a következő (4a) és (4b) bekezdéssel egészül ki:

„(4a) A munkáltató és a munkavállaló megállapodhatnak abban, hogy az üzletben történő munkavégzés során az ott dolgozók számára a munkáltató vagy az üzletvezető olyan szünetet biztosít, amely során mellőzhetik a maszk használatát.

(4b) A (4a) bekezdés szerinti szünet céljára a munkáltató vagy az üzletvezető kizárólag olyan helyiséget, illetve területet jelölhet ki, a) amely nem szolgál az üzletben értékesített termékek tárolására és b) amelyben vásárló nem tartózkodhat."

Az R. 1. § (1) bekezdés c) pontjában az „illetve az üzletben történő munkavégzés során" szövegrész helyébe az „illetve – a (4a) bekezdés szerinti kivétellel – az üzletben történő munkavégzés során" szöveg lép.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra