Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Konténerben is tesztelnek Burgenlandban

Bárki számára hozzáférhető Covid-19 antigén-tesztelési lehetőség nyílt Burgenlandban, Kismartonban és Felsőpulyán.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kismartonban az EZE (Einkaufszentrum Eisenstadt) parkolójában nemrég egy konténerépületet telepítettek. Ezekben a vírusos időkben mi másról is lehetne szó, mint tesztelő állomásról. Egy kisebb összeg, 40 euró leszurkolása esetében bárkin Covid-19 antigén-tesztet végeznek, mely mindösszesen 10-15 perc alatt kimutatja, hogy a szervezet termelt-e már antianyagot a vírus ellen, azaz jelen volt-e már a szervezetben a Covid-19 vírus.

Pozitív teszt esetén, mivel nem derül ki, hogy a múltban, vagy a jelenben találkoztunk-e a vírussal, sürgősen PCR-tesztre kell menni, az osztrák szabályok értelmében pedig azonnal jelezni kell a hatóságok felé az eredményt, illetve izolációba kell vonulni. Hogy magyarországi lakhely esetén mi a teendő, az egyelőre kérdéses.

Kismarton mellett egy ilyen konténert telepítenek Felsőpulyán is, ami november 30-tól működik a Fő téren. A felsőpulyaiak ráadásul a helyi önkormányzat jóvoltából egy 10 eurós bónt is kapnak, így ezt az összeget levonhatják a teszt árából. A tesztkonténerek online regisztrációt követően naponta 9 és 14 óra között működnek, az eredményt pedig nem a helyszínen kell megvárni, arról e-mailben vagy SMS-ben értesítik a pácienseket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra