Szombathelyi cég épít új körforgalmat Sümegen, a Balaton felé vezető 84-es főúton

A Berzsenyi teret is ők újították fel.

Megkezdődött Sümegen a a 84. sz. főút – Tóth Tivadar utca – Fehérkő u. kereszteződésében az új körforgalom építése - közölte a Magyar Közút .

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

A Balaton, és közvetve a Badacsony felé vezető 84-es főúton a nyári szezonban rendkívül nagy a forgalom, hiszen a 84-es egészen Soprontól indul és halad déli irányba egészen Balatonedericsig, ahol a Balaton északi partján végigfutó 71-es főútba torkollik.

A sümegi körforgalom helye a térképen
Forrás: googlemaps.com

A jelenleg négyágú sümegi csomópont főleg a kerékpárosokra és a gyalogosokra veszélyes, hiszen az ő átkelésük nem megoldott. Az új körforgalom építése a tereprendezéssel február elején már elkezdődött, a körforgalom mellett kerékpáros és gyalogos átkelőket is építenek, és felújítják a csomópont közvilágítását is.

A munkát az állam finanszírozza, nettó 435,5 millió forintba kerül. A kivitelező a szombathelyi székhelyű Alpok Terra Kft., ez a vállalkozás újította fel 900 millióért újítja fel a szombathelyi Berzsenyi tér környékét a Frisss Rádió tulajdonosa és a helyi stadion építője 2017. March 12. 18:55 a szombathelyi Berzsenyi teret a Swietelskyvel közös konzorciumban, ők rakták ki Elkészült Szombathelyen a Szigligeti utca - bennünket meg elfelejtettek meghívni az átadóra :( 2019. January 17. 20:46 térkővel a Szigligeti utcát, ők építették ki 456 millió forint uniós támogatásból épül ki 16 hektárnyi iparterület Szombathelyen 2019. November 15. 15:45 az új iparterületet és részt vesznek Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat 2020. July 14. 14:15 a kerékpárút-hálózat kiépítésében is.

Az Opten adatai szerint a cég 2020-ban 1,4 milliárdos bevétel mellett 55 millió forintos adózás előtti eredményt ért el.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság