Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egymásra pakolt nyitott koporsókban feküdtek a halottak a szentendrei halottasházban, vizsgálat indult

Hasonló ügy, mint ami novemberben Szombathelyen történt.

November 23-án jelent meg cikkünk, amiben a szombathelyi kórház halottasházának állapotáról írtunk. Olvasónk által készített fotók alapján számoltunk be Egymásra pakolva, néhol fedetlenül fekszenek a halottak a szombathelyi kórház proszektúráján? 2020. November 23. 12:27 arról, hogy egymásra pakolva, néhol fedetlenül fekszenek a halottak a szombathelyi kórház proszektúráján.

A cikk nagy vihart kavart, pedig a fotókat kegyeleti okokból nem is közöltük. A Markusovszky kórház másnap elismerte Valóban megtelt a Markusovszky kórház halottakat tároló helyisége, bővíteni kell 2020. November 24. 10:52 , hogy megtelt a halottakat tároló helyiségük, és hogy a halottasházat bővíteni kell.

De az eset valódiságát Nemény András szombathelyi polgármester bejelentése igazolta, aki elmondta Nemény András: A temetkezési vállalat hűtőkapacitással segíti ki a Markusovszky kórházat 2020. November 24. 17:31 , hogy az önkormányzati tulajdonban lévő temetkezési vállalat felajánlotta hűtőkapacitását a kórháznak. December elején meg is érkeztek Sok a halott Szombathelyen – Új hűtőkonténer került a Jáki úti temetőbe 2020. December 03. 18:44 a mobil hűtők a Jáki úti temetőbe.

Szentendrén nyitott koporsóban, egymásra pakolva feküdtek a halottak

Most Hadházy Ákos független országyűlési képviselő hozott nyilvánosságra egy videót a Facebookon, ami a szentendrei kórházban készült. Mint posztjában írja , a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. "Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak" - írja Hadházy.

Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. január 7., csütörtök

A képviselő megjegyzi, több olyan felvételt kapott különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók. Kijelenti, videó tanúsága szerint a jelenlegi intézkedések sem elégségesek, és ezért a kormány a felelős.

Mi már november végén írtuk Már korábban figyelmeztettek a szakemberek, hogy megtelnek a kórházak halotthűtői 2020. November 25. 11:21 , hogy a szakemberek korábban figyelmeztettek, hogy megtelnek a kórházak halotthűtői. A rendszert azonban nem készítették fel a sok halottra, a kórházak kényszerhelyzetben vannak, és segítségre szorulnak.

Időközben az ügyben már vizsgálódnak Rémhírterjesztés miatt nyomoz a rendőrség a szentendrei halottasházban készült videó ügyében January 09. 06:57 , és azt találták, a videó nem felel meg a szentendrei állapotoknak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra