Valóban megtelt a Markusovszky kórház halottakat tároló helyisége, bővíteni kell

Tegnapi, nagy vihart kavart cikkünk után reagált a kórház.

Egymásra pakolva, néhol fedetlenül fekszenek a halottak a szombathelyi kórház proszektúráján? – tettük fel tegnapi cikkünk Egymásra pakolva, néhol fedetlenül fekszenek a halottak a szombathelyi kórház proszektúráján? 2020. November 23. 12:27 címében a kérdést. Írásunk hatalmas vihart kavart, ami érthető, hiszen érzékeny témát érintett, azt, hogy hogyan bánnak elhunyt hozzátartozóinkkal a kórházban.

Sokan el sem hitték, amit olvasónk írt, de voltak olyanok is, akik alátámasztották olvasónk tapasztalatait.

Közben a 24.hu-n is megjelent egy cikk az ügyről, azt írják, olvasójuktól kapták az információkat és a fotókat. Ők is keresték a Markusovszky kórházat, konkrét választ nem kaptak, de Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte, hogy a proszektúrán gondok vannak, kevés a hely, és külső telephelyeket kell bevonni.

„Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani” – írta az orvosigazgató a lapnak.

Így kezelte a Nyugat az ügyet - ismerd meg, hogyan dolgozunk!

Tegnapi cikkünk több kommentelője is kritikát fogalmazott meg velünk szemben. Volt, aki azt írta, nem is a szombathelyi kórházról van szó, most leírjuk, hogyan járunk el egy ilyen ügyben.

Az olvasótól e-mailben érkezett képeket leellenőriztük, a külső fotók valóban a szombathelyi kórház proszektúráját mutatják, ezt szerkesztőségünkben többen is megerősítették, sajnos, többeknek volt ott dolga korábban.

A belső, egymásra pakolt halottakról szóló képek meta-adataiból megállapítottuk, hogy tegnap és Szombathelyen készítették, és azt is, hogy ugyanazzal a telefonnal készült. A fotóról egyébként ezt írtuk: „Ha a fotó valóban a Markusovszky kórházban készült, nagyon szomorú a helyzet.” Azóta egyébként több informátorunk is megerősítette, hogy már korábban is hasonló állapotok voltak a proszektúrán.

Azt is kifogásolták sokan a kommentekben, hogy miért nem közöljük a fotót, többek szerint ez bizonyíték arra, hogy nem is létezik az a bizonyos fénykép. A fotó szerkesztőségünk birtokában van, ám ahogyan előző cikkünkben is írtuk, kegyeleti okokból nem hoztuk le. Ugyanis van a fotón olyan elhunyt, akit akár be is lehetne azonosítani a kép alapján – miután nem mindegyik holttest volt letakarva. A kép nagyon megrázó.

Az is a kritikák között van, hogy miért nem kerestük meg a másik oldalt. Válaszunk: megkerestük a kórházat, mégpedig cikkünk megjelenése előtt, azóta sem kaptunk választ.

Ma reggel telefonon is próbáltuk elérni a kórház vezetőit, a titkárságtól azt a választ kaptuk, hogy nagyon elfoglaltak, nem tudják kapcsolni őket. Így újra elküldtük tegnap egyszer már elküldött e-mailünket, és várjuk a választ.

Lapunk, a Nyugat.hu mindig is odafigyelt arra, hogy valós információkat közöljön, és az összes érintett felet megkérdezzük. Alapvető filozófiánk, hogy mindig a vezetőket, a pozícióban, a hatalmon lévőket kritizáljuk, a többieket pedig segítsük. Itt sem a kórház dolgozóit hibáztatjuk, egy létező problémára hívtuk fel a figyelmet, még akkor is, ha ezzel a problémával nehéz szembenézni. Tettük ezt már sok alkalommal, és tesszük a jövőben is, amikor az olvasóink által beküldött problémákat szóvá tesszük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19