Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mit fog tenni Hende Csaba, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat?

A kérdés, hogy vajon még mindig úgy gondolja-e, hogy semmiség a várost érintő elvonás.

A Szombathely városát is súlyosan érintő kormányzati elvonások kapcsán írt nyílt levelet Hende Csabának, a körzet országgyűlési képviselőjének Iker Áron, a Vas Megyei Közgyűlés momentumos önkormányzati képviselője. A levélben arról kérdezi, hogy továbbra is fenntartja-e azt az állítását, mely szerint a várost érintő elvonás csak mogyoró, és amennyiben nem, akkor mit tesz azért, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat.

Mint mondja, a Momentum azt gondolja, hogy az önkormányzatok jelentik a járvány és a gazdasági-szociális válság elleni küzdelem első vonalát, éppen ezért lenne kiemelten fontos támogatni az erőfeszítéseiket, nem pedig pénzügyi megszorításokkal ellehetetleníteni őket.

Nyugat.hu

Így szól a levél:

Tisztelt Képviselő Úr!

Ahogyan gondolom Ön is tudja, a járvány és a gazdasági-szociális válság elleni küzdelem első vonalát az önkormányzatok jelentik, így Szombathely városa is, éppen ezért lenne kiemelten fontos támogatni az erőfeszítéseiket.

Ezzel szemben karácsonyi ajándékként azt kapták a szombathelyiek a kormánytól, hogy a korábban már elvont gépjárműadó, a parkolási bevételek, és a többmilliárdosra emelt szolidaritási adó után most az iparűzési adó jelentős részétől is megfosztják a várost - ez az idei adatok alapján akár újabb 1,45 milliárdos kisesést is jelenthet a városnak!

Mindeközben a kormány december 24-i döntésével a fideszes vezetésű városoknak egyenként 1,38 milliárd forintos kompenzációt biztosít, amelyből az ellenzéki vezetésű önkormányzatok – így Szombathely is – kimaradnak.

Képviselő Úr, Ön mint a város országgyűlési képviselője korábban azt mondta az elvonásokra, hogy mindez mogyoró – továbbra is fenntartja ezt az állítását? Amennyiben nem, akkor mit tesz azért, hogy a kormány ne büntesse tovább a szombathelyi lakosokat?

Érdeklődéssel várom válaszát!

Üdvözlettel,
Iker Áron
Önkormányzati képviselő – Vas Megyei Közgyűlés

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra