Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kormányinfó: öt-hat napon belül lehetnek új nyitási bejelentések

A héten kormányülés volt, az ezen született döntésekről számolt be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Gulyás Gergely elmondta: 2 638 000-nél is több első oltással rendelkező van az országban. A kormány hetekkel ezelőtt döntött arról, hogy a nyitás az oltottak számától függ, az egyetlen valódi, érdemi fegyver ugyanis a vakcina. Kevesebb mint egy hónap alatt 2,5-szeresére növelték az oltottak számát, a hónap végére 4 millió fölé szeretnék ezt emelni.

A regisztráltak számát tekintve 3,95 millió körül jártunk reggel, ha ehhez még 200 ezer regisztrálatlan egészségügyist hozzáadunk, akkor ki lehet jelenteni, hogy több mint 50 százalék az, aki be van oltva vagy oltásra jelentkezett.

A védettség az első oltás beadása után részben keletkezik – mondta Gulyás –, ami 80 százalékos. Arra kérik a tanárokat, legyenek tekintettel a szülőkre, hogy április 19-re állhasson vissza az oktatás rendje. Az online oktatás is működőképes, a vártnál jobban sikerült működtetni, de az oktatás-nevelés hatékonyságát semmi nem tudja úgy segíteni, mint a személyes jelenlét.

AstraZeneca vakcináról a miniszter elmondta: a vakcina megbízható és védettséget biztosít, az Egyesült Királyságban 18 millió embert oltottak be, az általa kiváltott védettség jelentős, a konfliktus gyógyszergyárak közötti, az e miatti híreknek nem szabad felülni. Magyarországon csak olyan vakcinát adunk be, amely megbízható, megvizsgált és hatásos.

Gulyás Gergely kijelentette tovább: 5-6 napon belül elérhetjük a 3 millió beoltottat, akkor lesznek új nyitási bejelentések. A bértámogatásról pedig elmondta: a nyitásig, de minimum április végéig jár. - összegzi az infostart.hu .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra