Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiürítették és fertőtlenítették az egyik szombathelyi oktatási központot

Állítólag megfordult itt egy fertőzött vagy fertőzöttel kontaktban lévő személy.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn délelőtt érkezett a Nyugat.hu-hoz egy olvasói levél és egy fotó is a Szelestey László utcai Baross Gábor Oktatási Központtal kapcsolatban. Mint azt a levélben írják, augusztus 7-én, pénteken reggel kiürítették az egész épületet, mert az előző héten állítólag megfordult itt egy koronavírus-fertőzött vagy fertőzöttel kontaktban lévő személy.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az intézményben tartózkodókat az udvarra terelték és azonnal hozzáláttak a termek, folyosók és irodák fertőtlenítéséhez. Olvasónk egy fotót is csatolt leveléhez, mely mint írja, a fertőtlenítés végén készült.

Olvasó

Olvasónk azt is megemlítette, hogy nemcsak MÁV-os tanfolyamokat, oktatásokat és vizsgákat tartanak az intézményben, hanem különböző OKJ-s képzéseket is. Ráadásul az ország egész területéről érkeznek ide tanulók és oktatók is. Így tehát nem tudni, hogy hova valósi az érintett személy.

Az épületben egyébként állítólag nincsenek érvényben óvintézkedések, a maszkhasználat is csak ajánlott. A fertőtlenítés napján jelenlévőkkel azóta sem közöltek több információt, nem tudják, hogy most mi a teendő akár a teszteléssel, akár a karanténnal kapcsolatban.

Kérdéseinket elküldtük a MÁV-nak és az operatív törzsnek is, de egyelőre még sehonnan nem kaptunk választ. Amint megtudunk bármi fejleményt, közöljük.

Így szól olvasónk levele teljes egészében:

Tisztelt Szerkesztőség!

Csatolva küldök egy augusztus 7-én pénteken délelőtt készült fényképet a Szombathely Szelestey László u. 15 alatti MÁV Baross Gábor Oktatási Központon végzett fertőtlenítésről.

A történet: a reggeli órákban kiküldtek mindenkit az udvarra a tantermekből illetve a kollégiumi szobájából az udvarra, hogy az épületet fertőtleníteni kell, mert a múlt hét során járt egy covid fertőzött, vagy fertőzöttel kontaktban lévő személy az iskola területén. A termeket, folyosókat, irodákat fertőtlenítették ezután. A kép a művelet végén készült. Az intézmény nem csak a vasút részére tart tanfolyamokat illetve oktatásokat, vizsgákat, hanem okj képzéseknek is helyet ad. A tanfolyamokra az ország egész részéből érkeznek hallgatók, oktatók. Az oktatók is járják az egész országot. Éppen ezért nem tudni, hogy Vas megyei volt-e az érintett személy. Az intézményben a maszk használata csak ajánlott. Több információt nem közöltek velünk. A további eljárásról sem tudtunk meg semmit. Tesztelésről, karanténről sem volt szó.

Üdvözlettel:
Egy olvasó

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés