Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Koronavírus: Két vakcina biztosan hatásos a delta variáns ellen

Magyarországon eddig kilenc delta variánssal fertőzött személyt azonosítottak.

A Moderna-vakcina laboratóriumi vizsgálatai során azt mutatta, hogy hatásos a különböző mutációk, köztük a delta variáns ellen is, közölte a gyógyszergyártó kedden. A vakcináról azt mondták, a vizsgálatok során antitesteket termelt a kialakulóban lévő variánsokkal szemben.

A Szputnyik-V gyártója ugyanezen a napon bejelentette, hogy az orosz fejlesztésű vakcina 90 százalékban véd a delta variáns ellen – írja a Telex.hu.

A vírus indiai variánsát már 2020 októberében azonosították, azóta a világ legtöbb országában megjelent. Nagy-Britanniában az új fertőződések szinte mindegyikéért ez a vírusvariáns felelős, Portugália fővárosát, Lisszabont és környékét hétvégi vesztegzár alá helyzeték az új fertőzöttek számának gyors növekedése miatt.

Moszkvában az elmúlt héten rekordokat döntött az új napi fertőzöttek száma, míg Izraelben a be nem oltott gyerekek miatt robbant be újra a járvány a delta variáns terjedésével.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a brit, a dél-afrikai és a brazil után május 11-én a B.1.617 jelű indiai variánst is a „globális aggodalomra okot adó változatok” közé sorolta. Ez a variáns gyorsabban terjed az eddigi változatoknál, a fertőzőképessége még a brit variánsénál is nagyobb.

A kormány kedden azt válaszolta a HVG kérdésére, hogy itthon eddig kilenc delta variánssal fertőzött személyt azonosítottak, alig van jelen a mutáció.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19