Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Volt, amikor az orvosnak döntenie kellett, melyik súlyos beteg életét mentik meg

Ezt Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese árulta el egy interjúban.

A lélegeztetőgépre került betegek 80%-ának életét nem tudják megmenteni – árulta el a HírTV műsorában Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.

Arról is beszélt, hogy bár nem általános jelleggel, de előfordultak olyan esetek a magyar kórházakban, hogy az orvosoknak dönteniük kellett melyik koronavírus-fertőzött beteg életét mentik meg és melyikét nem.

Takács Péter azt is elmondta, hogy a megyei kórházak vezetőitől azt kérték, úgy szervezzék át az ellátást, hogy folyamatosan biztosítsák a kapacitásbővítéseket. Ennek nem az ágyfelszabadítás a lényege, hanem, hogy szakembert tudjanak felszabadítani a Covid-osztályon fekvő betegek számára. Ugyanez zajlik az intézmények közötti átcsoportosításokban.

Mint mondta, mostanra enyhült egy kicsit a terhelés az intenzív osztályokon. A járványhullám csúcsán egyszerre 1500 körüli beteg szorult gépi lélegeztetésre, és a megyei kórházigazgatók jelzése alapján valahol 3000 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy áll rendelkezésre összesen. Ez az elméleti felső kapacitás, amikor szakembergárdával is el tudják látni a Covid-osztályokat – mondta a főigazgató-helyettes.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19