Koronavírus: Rusvai a negyedik oltást ajánlgatja

Bár, szerinte még nem indokolt a maszkviselés kötelezővé tétele vagy más szigorítás bevezetése.

A koronavirus.gov.hu szerdai tájékoztatása szerint minden adat a járvány erőteljes hazai felfutását mutatja.

Rusvai Miklós szerint mindez lakossági szinten még nem indokolja a szigorítást, de a rizikócsoportba tartózóknak fokozottan kell magukra ügyelniük, gondolva itt elsősorban a 80 év fölöttiekre, a magas vérnyomásban szenvedőkre, a cukorbetegekre, a jelentős túlsúllyal küzdőkre, illetve azokra, akik halmozottan érintettek az említett problémákban, esetleg még légúti allergiájuk is van.

Rusvai Miklós emlékeztetett, a jelenleg forgalomban lévő vakcinák az első, tehát a vuhani variáns ellen készültek, de meglehetősen jó védelmet biztosítottak az alfa és a delta ellen is. A mostani omikron-változatok azonban képesek kikerülni az immunitást, vagyis csak azok tekinthetők védettnek, akik az utóbbi két-két és fél hónapban esetek át a fertőzésen, mert ők már az omikronnal fertőződtek – magyarázta.

Rusvai Miklós a negyedik oltással kapcsolatban azt mondta, legfeljebb az időseknek és krónikus betegeknek ajánlja.

A mostani fertőzés „jóindulatú” – főleg, ha valaki korábban már átesett és/vagy oltatta magát –, és sokszor csak enyhe felső légúti megbetegedés formájában keletkezik.

Vagyis négy-hét nap alatt torokfájás, köhögés, tüsszögés és fáradtság tünetekkel, de akár tünetmentesen is átvészelhető - írja az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19