Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Másfél napja hiába vár koronavírus-tesztre egy karanténban lévő szombathelyi család?

Czeglédy Csaba városi képviselő osztotta meg a történetet a Facebookon.

Czeglédy Csaba független szombathelyi városi képviselő a Facebookon osztott meg egy megdöbbentő történetet. Ezt írta:

"Erre már lassan szavak sincsenek...

Egy egész szombathelyi család hatósági karantén alatt van. Előbb apuka lett rosszul szombaton (magas láz, erős, száraz köhögés, mellkas és végtag fájdalom), majd a lánya, anyuka köszöni szépen, még jól van.

Apuka pénteken még dolgozott...

Bejelentették, a hatóság intézkedett.

Hívta őket a mentőszolgálat kedden, hogy ne egyenek, ne igyanak, mert délig mennek hozzájuk tesztet végezni. Aztán délután megint telefonáltak, hogy technikai okok miatt nem tudnak menni.

Ma reggel a család hiába várta a hívást, senki nem kereste őket.

Miután engem megkerestek, felhívtam azt a számot, amelyről a mentőszolgálat kereste a családot. Végtelenül normálisan, de egyértelműen közölték velem, hogy fogalmuk sincsen, mikor tudnak menni tesztet végezni, mert nincsen teszt.

A Kormányhivatalnak bejelentettem, hogy remélem csupán elszigetelt esetről van szó, de felettébb nyugtalanító, hogy a családon nem végzik el a tesztet. Próbáltak nyugtatni.

Itt tartunk most.

Vajon hány szombathelyi család várja házi karanténban, hogy el legyen végezve a teszt rajtuk...

Most beszéltem velük. Azóta sem volt náluk senki. Kétségbe vannak esve. Mivel nyugtassam őket?"

Felhívtuk a szombathelyi mentőállomást, ott azonban azt mondták, nem nyilatkozhatnak. Így kérdéseinket elküldtük az Országos Mentőszolgálatnak és a Szombathelyi Járási Kormányhivatalnak.

Egyelőre az érintett család sem akar nyilatkozni.

Amint újabb információhoz jutunk, azt közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra