Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koronavírus tesztközpont lesz a Kőszegi Piac vásárcsarnokában

Ma döntött erről a város képviselő-testülete.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés volt ma reggel. A rendkívüli ülésre pár órával annak kezdése előtt érkezett még egy pót-napirend: az Országos Mentőszolgálat Kőszegi Mentőállomásának vezetője fordult Kőszeg Város Önkormányzatához, hogy a COVID járvánnyal kapcsolatos tesztelésekhez önkormányzati helyiséget kérjen.

A városunk az ingatlankezelővel folytatott egyeztetés után a Kőszegi Városi Piac 51m2-es, zárt térben található helyiségét találta a legmegfelelőbbnek a feladatra. Az Összefogás Kőszegért Egyesület nem támogatta a javaslatot. Szerintük nem szabad odahívni a vírus tüneteivel küzdő betegeket tesztelésre, ahol amúgy sokan megfordulnak, köztük számos idősebb polgártársunkkal.

A szombati nagybevásárlás és korunk pusztító járványa ne legyen egy helyszínen Kőszegen! Bár polgármesterünk nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy hétvégén is történnek – e tesztelések, de legjobb tudomásunk szerint a hét minden napján végzi az OMSZ ezt a feladatot. Szerintünk van üres egészségügyi helyiség és használaton kívüli iroda, terem is Kőszegen, nem is beszélve a mobil lehetőségekkel – írja az egyesület Facebook oldalán.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19