Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Jövő áprilisig elhúzódhat a járvány - állítja a járványelemző

És mi lesz a választásokkal?

„Akár áprilisig is elhúzódhat a járvány, amely során akár folyamatosan négyezer körüli kórházban ápolttal és napi hatvan halottal is lehet számolni” idézi a Népszava Vattay Gábor járványelemző, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetőjének prognózisát.

Vattay rövid távon az esetek számának gyors felfutását, majd mérsékelt visszaesését, azaz egy tüskét lát a járványgörbén. A várható jelenséget azzal magyarázza, hogy két hatás összegződik: a járvány most tapasztalt terjedéséhez hozzáadódik annak következménye, hogy

folyamatosan egyre többen veszítik el az első két oltással szerzett védettségüket.

Mivel korábban nagy hullámokban kapták a második oltást az emberek, most ugyanilyen nagy tömegben kezdik is elveszíteni a védettségüket azok, akik nem veszik fel a harmadik vakcinát.

A szakember azt ajánlja, hogy aki teheti, a második oltása után legkésőbb 5-6 hónappal kérje a harmadikat, mert ez erősen csökkenti a súlyos tünetek esélyét. Valamint arra kér mindenkit, hogy zárt terekben viseljenek maszkot.

Mi lesz a választásokkal?

Mi tesszük hozzá, hogy ha valóban áprilisig eltart a járvány, akkor kétséges, hogy a 2022-es országgyűlési választásokat a tervezett időben meg lehet tartani.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19