Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elkészült a Kőszeg és Rőtfalva közti új út, lezárják a régi kőszegi határátkelőt

Véget ért az elterelés, de fokozott határellenőrzésre kell számítani.

Elkészült a 87-es főút Kőszeg és Rőtfalva közti szakasza - írja közleményében a NIF Zrt. A forgalmat csütörtök déltől az új útra engedték rá, ezzel megszűnt az április óta tartó forgalomterelés.

A forgalmat április elején terelték át Terelőúton közelíthetjük meg a kőszegi határátkelőt szerdától 2020. April 07. 18:02 egy ideiglenes útra, ami a rég határátkelőhöz vezetett. A most megnyitott, új út új helyszínen metszi a magyar-osztrák határt, így most ideiglenesen lezárják a régi határátkelőt.

A járvány miatt azonban az új szakaszion a rendőrség folyamatos határellenőrzéseket végez.

A 87-es főutat és az ausztriai S31-est összekötő új útnak tavaly júniusban rakták le az alapkövét Letették a magyar 87-est és az osztrák S31-t összekötő, Kőszeget elkerülő út alapkövét 2019. June 28. 15:31 . Az összekötő út tehermentesíti a szűk keresztmetszetű kőszegi határátkelőt és az Rattersdorf (Rőtfalva) település belterületi szakaszát.

A Kőszeg és Rőtfalva közti új út
Forrás: nif.hu

Az új út magyar szakasza 825 méter hosszú lesz. A magyar oldalon 200 méteren a meglévő 87-es főutat újítják fel, 625 méteren új nyomvonalon halad, 2x1 sávos lesz, 70 km/h sebességre tervezik, nettó 1,54 milliárd forintba kerül. A tervek szerint 2021 júliusára készül el.

Mozgolódnak a Szombathely és Kőszeg közti gyorsforgalmi körül is

Közben zajlik a Szombathelyt és Kőszeget összekötő 87-es 2x2 sávos gyorsforgalmivá fejlesztésének előkészítése, idén júliusban jelentették be Ismét bejelentették a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út építését 2020. July 07. 11:30 , hogy tervezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. és a Pannonway Építő Kft. nyerte, akik 596 millió forintért (+áfa) vállalták a munkát.

A mostani munkáknak két része van: a Söptei úti csomóponttól a Kőszeg Centrum csomópontig a 2x2 sávos gyorsforgalmi út tervezése (110 km/óra), illetve az azt követő 2x1 sávos, 4,7 kilométer hosszú szakasz Kőszeg északi csomópontig (90-110 km/óra).

Az útszakasz műszaki részleteiről és egyéb vonatkozásairól itt olvashat, Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket. 2020. January 10. 16:22 a hozzá kapcsolódó új szombathelyi körgyűrűszakaszról ez év januárjában írtunk. Indul az új szombathelyi körgyűrű-szakasz terveztetése 2020. January 03. 08:17

A NIF-től még korábban kapott információk Már a magyar oldalon is (majdnem) dolgoznak az S31 és a 87-es út összeköttetésén 2019. January 14. 07:35 alapján a tervek a legjobb esetben is 2021-re készülhetnek el, ezután kerül sor a kivitelező kiválasztására, és majd utána magára az építkezésre.

Az új úttal többször is foglalkoztunk Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket. 2020. January 10. 16:22 már, a tervek szerint ez lesz a nyomvonala:

A NIF térképe a beruházásról
NIF

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra