Mit is csinált a szombathelyi önkormányzat az elmúlt három évben?

A teljesítményről szóló beszámolóval kezdődik a szombathelyi közgyűlés. Hamarosan.

Összefoglaló a 2019-2024. közötti önkormányzati ciklus 2022. év végig megvalósult eredményeiről – ezzel a beszámolóval indul el a szombathelyi városi közgyűlés decemberi ülése. Igaz, csak azután, hogy véget ér az ilyenkor szokásos politikai vita.

A választási ígéretek teljesüléséről októberben írtunk, Három éve nyert választást Szombathelyen az ellenzék, és szorult kisebbségbe a Fidesz 2022. October 15. 15:32 végigvettük, hogy mennyi valósult meg.

A beszámolót egyébként Melega Miklós képviselő (Fidesz) kérte a legutóbbi közgyűlésen, írásos előterjesztés nem készült, az ülésen ismertetik majd a beszámolót.

Hosszú lesz, tele beszámolókkal

A decemberi ülés várhatóan hosszú lesz, 18 napirendi pontja van a nyilvános ülésnek, és további három ügyet a nyilvánosság elől zárva tárgyalnak meg.

Néhányról már írtunk korábban. Így arról, hogy ketten is pályáztak a volt huszárlaktanya hátsó részének megvásárlására. Írtunk Megvan a pénz, új bölcsőde épül Szentkirályon 2022. December 09. 07:14 a tervezett szentkirályi bölcsődéről, az 1000 fa program folytatásáról. 1000 fa újratöltve – Új dimenzióba lép a szombathelyi faültetési program 2022. December 06. 16:01

Arról, hogy a tervezettnél 200 millióval lesz drágább 200 millióval lesz drágább a balesetveszélyes szombathelyi híd felújítása 2022. December 07. 07:15 a Szent István király utcai Gyöngyös-híd felújítása, és hogy finomítják 30 napos bérlet, új buszjárat Szombathelyen 2022. December 07. 16:23 a helyijáratos buszok rendszerét.

Persze, lesznek még érdekes ügyek, megvizsgálják például a Közösségi Bérlakás Rendszer működését, a közterület-felügyelet munkáját. Megnézik azt is, hogy a városvezetők mennyi pénzt ajánlottak fel fizetésükből jótékony célra, és mire költötték a felajánlott összegeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet