Közlekedés elől elzárt területek is vannak az újragondolt szombathelyi bicikliúton

Fogalmazzunk úgy, hogy nem szenvedünk ingerhiányban, amikor a Gyöngyös partján tekerünk.

Bár csak néhány száz méter Szombathely belvárosában a Gyöngyös patak partján megbúvó kerékpárút, mégis folyamatosan témát ad nekünk.

Kezdődött azzal, hogy két és fél évvel ezelőtt masszív vasoszlopokat tettek Középre odacseszett bumfordi vasoszlopok teszik izgalmassá a Szombathelyi bicikliutat 2019. April 18. 09:46 az út közepére, hogy ezzel a nem túl kifinomult módszerrel akadályozzák meg az autók ráhajtását az útra.

Emlékeztetőül idetennénk egy fotót.

Vasoszlopok egy szombathelyi kerékpárúton
Józing Antal

Szerintünk nemcsak látványnak pocsék a megoldás, de balesetveszélyes is, különösen szürkületben vagy este.

Sok olvasónk nem értett velünk egyet, mondván, a biciklisek majd vigyáznak magukra, és sokáig így is maradt minden.

Aztán vagy baleset történt, vagy az illetékesek is elgondolkodtak a veszélyen, mindenesetre idén áprilisban már javában tartott az építkezés.

Igaz, az építkezés szó kicsit lötyög a munkálatokon, mindenesetre annyi történt, hogy a csinos vasoszlopok mellett – de csak ott - elkezdték kiszélesíteni az utat. Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat 2021. April 22. 11:18

Emlékeztetőül erről is idetennénk egy fotót.

Kerékpárút a Perint parti sétányon
Mészáros D. Zsolt

Valami hihetetlen csigatempóban történt a nagy fejlesztés, de aztán csak elkészült.

Illetve amikor azt hittük, hogy elkészült, mégsem volt kész, merthogy még hátravolt az útburkolati jelek felfestése: a vasoszlopok immár a forgalom elől elzárt területen vannak, így aki nekikütközik, az nemcsak összetöri magát, de szabálytalanságot is elkövet.

Felfestés a kerékpárúton
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Az kétségtelen, hogy ez a megoldás biztonságosabb, mint a korábbi, de azt nehezen hisszük, hogy ennél szebbet, jobbat, praktikusabbat nem lehetett volna kitalálni.

Felfestés a kerékpárúton
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat

Esztétikus nem lesz, de biztonságosabb talán igen. Az elmúlt napokban komoly munkálatoknak lehettek szemtanúi az arra közlekedők.

Középre odacseszett bumfordi vasoszlopok teszik izgalmassá a Szombathelyi bicikliutat

Az ország talán legveszélyesebb kerékpárútja keresi kihívóját. Szép munka volt!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech