Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közlekedésről is tárgyalt Vas megyei mérnökökkel Nemény András

Megnézik majd közelebbről, hogyan működik Bécs szupermodern kerülete.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemény András, Szombathely polgármestere és Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke munkamegbeszélésen egyeztetett. Szó esett a város mérnöki létesítményeiről, infrastruktúrájáról, s az utóbbi időben a közbeszéd homlokterébe került közlekedési és csapadékvíz-elvezetési helyzetéről – közölte lapunkkal Gombás Mónika, a kamara sajtómunkatársa.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nádor István szerint sürgetően szükséges az átfogó közlekedési és csapadékvíz-elvezetési terv, és javasolta azt is, hogy a megyeszékhely belterületén a jövőben már ne épülhessen új nyílt árkos csapadékvíz-elvezetés.

Abban mindenki egyetért, hogy nagyon kellene Szombathelyen egy átfogó közlekedési terv
BZ

Nemény megígérte, hogy a fejlesztési munkáknál - a tervezéstől a műszaki ellenőrzésig - fokozottan számítanak a helyi mérnökökre, mérnökvállalkozásokra.

Aspern
Pais-Horváth Szilvia

Nádor István megemlítette azt is, hogy a kamara mérnökei a közeljövőben szakmai tanulmányútra utaznak Bécs Aspern városrészébe, ahol kísérleti projektként okos város, ún. „Smart City” épül. Nemény jelezte, hogy szeretné, ha az önkormányzat képviselője is részt venne a programon, hiszen idővel „okosítani” kell Szombathely infrastruktúráját.

A két vezető megállapodott abban is, hogy az általuk vezetett szervezetek közösen köztéri szobrot állítanak Szombathely kiemelkedő szülöttének, Hollán Ernőnek, aki az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc honvédtisztje volt, majd ő alapította a mai mérnöki kamara jogelődjének számító Magyar Mérnök - és Építész-Egyletet.

Bécs Aspern városrészét egyébként lapunk már korábban meglátogatta.

Leesett az állunk, milyen új okosváros épül Bécs szélén, Aspern Seestadtban

240 hektár, nagyjából 340 focipályányi terület Olyan lakókörnyezettel, amely munkát, szórakozást, oktatást és minden mást is kínál, amitől város a város. 20.000 négyzetméteren üzletek, kisboltok, kocsmák és szórakozóhelyek 20.000 lakó 10.500 darab magas minőségű lakás 20.000 új munkahely A mintegy hatmilliárd eurós nemzetközi projekt egy előremutató emberkísérletnek is felfogható, hiszen olyan ultramodern városrészt terveztek Bécsnek, amiről az építészek úgy gondolják, mindent beletettek, amitől élhető egy városi környezet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés