Lebontották Szombathely karácsonyfáját, és beköszöntött az omikron

Ilyen volt 2022. első hete.

Elmúltak az ünnepek. Ennek végső aktusaként elbontották Ennyi volt: lebontották Szombathely karácsonyfáját 2022. January 07. 11:09 Szombathely karácsonyfáját. De ez az idő nemcsak a karácsonyfa „vesztét” hozta. Elkezdték ugyanis leszedni az ünnepi díszkivilágítást is a Fő téren, a rénszarvas, a maci és a szán pedig már rég eltűnt addigra, mire kollégánk kiért.

Bontják a karácsonyfát Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Ez nem csak azért szomorú, mert egy évet kell várni rá megint, hanem, mert most még egyáltalán nem tudjuk, milyen lesz ez az év. Hogy nem jól indul, annyi szent, mert a héten hivatalosan is elhangzott, hogy Magyarországon ez már az omikronjárvány Magyarországon ez már az omikronjárvány 2022. January 06. 13:52 , a szakértő szerint tíz napja tart. A szerdai adatok szerint a fővárosi eseteknek már majdnem a 80 százalékáért felelhet a vírusnak ez a variánsa. Vattay Gábor országos szinten ezt az arányt 60 százalék körülire becsüli, az abszolút adatokból ez azért nem egyértelmű, mert a delta vírusvariáns okozta hullám gyorsan megy lefelé, de a „tetején” már ott van az omikron.

Covid-19, covid, Magyarország, magyar zászló, koronavírus, járvány, koronavírus járvány
Nyugat.hu

Morcosak vagyunk, és a Volán is morcos, a helyijáratok miatt perli a szombathelyi önkormányzatot a Volánbusz. A VOLÁNBUSZ A helyijáratok miatt perli a szombathelyi önkormányzatot a Volánbusz 2022. January 05. 11:30 Zrt. Kommunikációs Igazgatósága ugyanis közleményt juttatott el lapunknak, amelyben ez áll: „A Volánbusz szabályos, a valós költségekre fedezetet nyújtó pályázatot adott be, és mivel megítélése szerint a kihirdetett eredmény a pályázati felhívásban foglaltakra, a jogszabályi környezetre, valamint a benyújtott ajánlatok tartalmára tekintettel jogszerűségi aggályokat vet fel, a közlekedési társaság Szombathely Önkormányzatával szemben jogszabálysértés tényének megállapítása iránt indított polgári pert a Szombathelyi Járásbíróságon.”

Buszközlekedés, busz, vasi volán, Thököly buszmegálló
Kiss Tamás

Mindeközben Celldömölkön Csicskáztatási ügy Celldömölkön – Úgy tűnik, rámozdult a rendőrség 2022. January 05. 18:58 csicskáztatnak, és már a rendőrséget is érdekli az ügy. Egy embertelen körülmények között élő, 60 év körüli férfi kért segítséget, mondván, nem bírja magában tartani azt, ami vele történt. Elmondása szerint már hosszabb idő óta kihasználják a tartói, ingyen dolgoztatják, a munkahelyén megkeresett pénzét elveszik, egy kalyibában tartják. Az ingatlanát már korábban trükkösen elvették tőle, több milliós hitelt vetettek fel vele.

rabszolga
pixabay

A héten munkatársunk Már csak néhány napig látható munkatársunk fotója a budapesti Duna-korzón 2022. January 06. 17:45 aratott dicsőséget, a beérkezett 50 ezer képből az ő fotóját is beválogatták azon kétszáz közé, amelyeket a Magyarország 365 kiállítás keretében tették közzé a pesti Duna korzón. Mészáros D. Zsolt "30 éve break" című alkotása Szombathelyen a Domus Áruháznál készült egy sorozat részeként.

365 Magyarország kiállítás a Dunakorzón
Mészáros D.

Megnéztük, mit tett a járvány a vasi gazdasággal. A legnagyobb mértékű visszaesések Így vészelte át Vas megye gazdasága a koronavírus-válságot 2022. January 06. 07:03 az utazáshoz, a szórakozáshoz, kultúrához és sporthoz kapcsolódó tevékenységek, valamint a személyes kontaktusra épülő szolgáltatások körében, továbbá a gépjármű kereskedelemben, illetve az elektronikai fókuszú gyártásban következtek be. A vendéglátás és szálláshelyszolgáltatás volt ezen időszak legjelentősebb vesztese.

Koronavírus, zárva, étterem, cukrászda
Józing Antal

Ami baj, az omikron a jövő héten is itt lesz velünk. Merkely Merkely Béla: Ijesztő számok várhatók az Omikron miatt 2022. January 07. 09:42 Béla szerint Ijesztő számok várhatók miatta. „Valószínűleg több tízezer eset lesz Magyarországon. Az Omikron nagyon fertőzőképes, kihasználja a legkisebb rést és azonnal fertőz. De ha megvan a 3 oltás, sokkal enyhébb lefolyású betegséget okoz, félnivalója igazán az oltatlanoknak van” - mondta.

Szép hetet.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora
MTI/Kovács Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely