Legfeljebb 80 ezer forint lehet az idei nyugdíjprémium

Ez a maximum, de kevesebb lehet.

Soha nem látott összegű nyugdíjprémium Eddig soha nem látott mértékű lesz a nyugdíjprémium 2021. August 22. 07:28 kifizetéséről beszélt a szombati kormányinfón  Gulyás Gergely miniszter. Beszámolója szerint idén 6 százalék feletti lesz a gazdasági növekedési üteme, majd hozzátette, hogy a Pénzügyminisztérium jelenleg 6,4 százalékot vár. Ma kiderült, mi lehet a maximum, amit egy nyugdíjas kaphat.

Novák Katalin budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a prémium kiszámolásánál a novemberi nyugdíj összegének 25 százalékát, de legfeljebb 20 ezer forintot szoroznak meg a GDP-növekedés 3,5 százalék feletti mértékével.

A tárca nélküli miniszter kiemelte, ha 5,5%-os lesz a növekedés, akkor kettővel lehet szorozni az egyheti nyugdíjat és a maximálisan folyósított nyugdíjprémium így 80 ezer forint lehet, mert legfeljebb 7,5%-os növekedést tudnak figyelembe venni.

Novák Katalin hozzátette, a havi átlagos nyugdíjellátás most 140 ezer forint, így egyheti átlagnyugdíj 35 ezer forint és ha például 5,5%-os lesz az átlagos növekedés, akkor a kétszeres szorzó miatt 70 ezer forint lehet a plusz juttatás, ami egyébként is maximum 80 ezer forint lehet – írja a liner.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság