Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lehet, hogy korábban vége lesz az ausztriai zárásnak?

Az ausztriai zárás (lockdown) tervezett nyitónapja december 13-a volt. Schallenberg kancellár most pontosított.

A zárásnak vége lesz, legalábbis azok számára, akiket oltottak - mondta Alexander Schallenberg osztrák kancellár egy interjúban. A rájuk is vonatkozó ausztriai zárlat elrendelésekor világossá tették: legkésőbb 20 nap múlva megszűnik. A Heute.at most rákérdezett: december 13-án megszűnik a beoltott emberek számára a korlátozás? A válasz mindenkit meglepett.

Tíz nap után, azaz kedden kell értékelni a helyzetet - derült ki a kancellár válaszából. Akkor fognak erre kérdésre egyértelmű választ adni. "De a politikai cél az, hogy december 12-én a lehető legszélesebbre nyissunk" - mondta a kancelláriaminiszter. A meglepett újságírói kérdésre - hiszen eddig december 13-i nyitásról volt szó - Schallenberg pontosított: a zárlat december 11-én ér véget.

Persze ez akkor lesz egészen biztos, ha Ausztriában a fertőzöttek száma lejjebb megy, az oltottaké pedig feljebb. Ezen kívül a nyitás, bármikor is lép életbe, csak az oltottaknak jó hír.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19