Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lenin fiúk zöld-fehérben

Pontos lenne a cím, de az elején tisztázzuk, a Kubatov féle paramilitáris szabadcsapatoknak semmi közük a Fradihoz, és az ultrákhoz. Egy biztos, kedden kopaszra gyúrt „biztonságtechnikai szakemberek”megakadályozták azt, hogy az MSZP népszavazást kezdeményezzen vasárnapi nyitvatartás ügyében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy a haza nem azonos Orbán Viktorral, úgy Kubatov Gábor sem azonos az Fradival, volt annak már elnöke Torgyán József is, akit és pártját elfújta a szél. A Fradi ultrák meg nálam is jobban utálják Kubatov elvtársat. De nem is ez a lényeg, csak a magyar katyvasz miatt mondom. Ami fontos, arra meg úgy sem figyeltek. Hiába írtam előző cikkemben, a Fidesz már a demokrácia formális szabályait sem tartja be, most is méla nyugalommal megakadályozta közel húsz egészséges fejbőrű férfi, hogy a nép dönthessen a vasárnapjáról.

Ha azon tűnődne Tóbiás elnök úr, mi is a teendője a baloldalnak ilyen nehéz időkben? – habonyi minőségemben tanácsot adok. Kétségtelenül rossz emlékezetűek voltak a Szamuely fiúk, ahogy az ifjúgárdistáktól is hányni kellett anno, de miután Orbán újraszervezte a Lenin fiúkat, felmerül bennem a gondolat: vajon az MSZP-nek van-e még akkora ereje, hogy kétszáz fehérjén és súlyzón élő fiatalt mozgósítson? Berlinben ez nem kérdés, ott az autonómok, az anarchisták, a balosok seperc alatt szétverték volna a „biztonságtechnikai szakemberek” fejét. Persze, a németek durvák, akár nácik, akár demokraták.

Kopaszok a NVI épületénél
Balogh Zoltán

Ha mégis lenne pár száz ember, akik nem félnek, már az egyenruhájukról is tanácsolnék: vörös póló Che felirattal. Ehhez kell némi baloldali öntudat, amiből úgy látom már kifogytak. Különben nem tűrnék Kövér László büntijeit, ha nem minden úgy megy az általam nem tisztelt házban, ahogy a Fidesz elvárja. Az obstrukcióhoz is kell bátorság, az ellenzéknek meg elég a fizetésmegvonás, hogy mindenki csicskuljon.

Vicces, hogy egy néni - egy polgármester feleség - lenyomta Nyakó Istvánt. Én legalább egy pofont kicsikartam volna a buddhista szerzetesekre távolról sem emlékeztető erős alkatú férfiaktól. Vagy fellöktem volna őket. Persze, én egy bukott celeb vagyok, és messze állok az erkölcstől, de attól félek, ilyen tutyimutyi hozzáállással később sem lehet majd megmagyarázni, miképpen történhetett meg ez az eset. Néha a gyávaság is erkölcsi kategória.

Nyakó István az NVI-ben
Balogh Zoltán/MTI

Ezt csak azért mondom, mert ismerve a fiúkat, akik apáink veszett reinkarnációja, ebből is azt a tanulságot vonják le (helyesen), hogy ezekkel ezt is, mindent meg lehet csinálni.
A szabadság és a jog akkor érvényesül, ha harcolunk érte. Még ha jó a műsor a tévében, és van kaja a hűtőben. Vagyis kíváncsian várom, hol a határ. Nem a szögesdrótos, azt most is látom, hanem ami a lélekben van kihúzva.

De az is lehet, hogy a nemzeti birkaprogram a célegyenesbe ért. Hajrá magyarok!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vélemény

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra