Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csirkék, lovak, műfelhők - ilyen lesz a londoni olimpia megnyitója

Danny Boyle, a Gettómilliomos című sikerfilm atyja álmodta meg a ceremóniát, ami átszámítva közel 10 milliárd forintba kerül majd.

Úgy tűnik - írja a brit Guardian -, hogy a rendező figyelmen kívül hagyta a régi mondást, miszerint gyerekkel és állattal sose dolgozz: a július végén Londonban kezdődő nyári játékok nyitóünnepélyén ugyanis egy komplett angol vidéki tájat rántanak fel az olimpiai stadionban. Ehhez pedig alkalmazni fognak 12 lovat, 10 tyúkot, 70 bárányt, három terelőkutyát, de még egy falusi krikettcsapat és a híres Glastonbury Tor dombjának mása is fel fog bukkanni a monumentális díszletben. Ja, és gyerekek fognak táncolni, tessék.

Valódi fű, igazi talaj, egy tölgyfa és ekék is biztosítják még az élethűséget, és ha ez nem volna elég, felhőket is belógatnak, némelyikből pedig eső is fog aláhullani, hogy méltóképpen legyen bemutatva a szigetország vidékének hangulata, a csapadékot is beleértve.

(Fotó: AFP)
AFP

Paul McCartney, angol humor, temérdek sok próba

Állítólag a show egy lelkipásztori ábránddal nyit, ami William Blake-et és Jeruzsálemet is megidézi valamiképpen, majd átfordul egy városiasabb, modernebb színárnyalatba, de hogy a puzzle hogyan áll össze, azt Danny Boyle nem részletezte. Annyi tudható még, hogy olyan zenei nagyságok, mint Sir Paul McCartney, a Take That és a The Who nagyöregjei is részt vesznek majd a műsorban, és hogy a Born Slippy című opuszért felelős Underworld is rögzített már két hosszú számot csak erre az alkalomra. A rendező azonban kihangsúlyozta: ez nem, inkább a záróesemény lesz majd a brit zene kisebbfajta ünnepe.

Boyle szavai szerint a három órásra tervezett, óriási műsorszám reflektálni fog Anglia történelmére, ahogy a Monty Python-típusú fekete humor sem fog kimaradni. És hogy semmi hibát nem hagy majd a gépezetbe csúszni, azt jól mutatja, hogy a tízezer főt számláló résztvevői sereglet és háttércsapat már most 157 próbán van túl, és továbbiak következnek a sorban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra