Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Senkinek nem kellett az 1,3 milliárd

Önszántukból mondtak le a nyereményről, vagy nem tudták, mit kell tenniük? Vigyázat, a héten 2,1 milliárdot is nyerhetünk.

Persze, csak az, aki megjátszotta az ötöslottó számait. Sokan voltunk, a Szerencsejáték Zrt. és a Pénzcentrum.hu grafikonja alapján a héten 4,8 millió szelvényt adtak fel. Jó látható, hogy az emelkedő nyeremény (és az akciók) hogyan növelték az eladott szelvények árát 14 hét alatt 1,25 millióval.

Volt, aki 430 milliót hagyott bent

A 14 heti halmozódás után a héten 2 milliárd 112 millióra számíthat az, aki egyedül találja el a kihúzott öt számot. Nagy a tét, de nem rendkívüli, néhányszor ennél is magasabb volt a nyereményalap.

Nyugat.hu

Azt még nem tudjuk, halmozódik-e tovább a megnyerhető összeg, de a hatos lottón a múlt héten elvitték a minden idők harmadik legnagyobb nyereményét, az 1 milliárd 267 millió forintot. A Szerencsejáték Zrt. a nyertesről annyit közölt, hogy a számokat a Nyugat-Dunántúlon játszotta meg, így érdemes átnézni az arra a hétre érvényes szelvényeinket, még egyszer.

Nehogy úgy járjunk, mint az a nyertes, aki néhány évvel ezelőtt 430 milliót nyert, nem azt nem vette át. A tavalyi évben összesen 112 milliárdnyi nyereményt fizettek ki, és 1,3 milliárdért nem jelentkezett a nyertes. Ez persze nem egyetlen nyeremény volt, hanem összesített adat, a Szerencsejáték Zrt. szerint inkább a kisebb összegű nyeremények maradnak náluk.

A tudnivalók

A fel nem vett összegeket 180 napon belül vissza kell juttatni a rendszerbe. Az alapszabály, hogy ezekből külön alapot képeznek, és ebből fedezik a különakciók nyereményeit, de arra is van lehetőség, hogy az egyes játékok nyereményalapját növelik vele.

Szóval, mindenki jól nézze meg a szelvényeit, mert különben előfordulhat, hogy mások kapnak olyan autókat, amiket a figyelmetlen nyertes fizet ki. A végére itt van egy eléggé minimalista videó, de a lényeg benne van. Hogy mit is kell tenni, ha kihúzzák a számainkat.

Reméljük, ha elkel az ötöslottó 2,1 milliárdja, a nyertes számokat megint csak a Nyugat-Dunántúlon játsszák meg. Hiszen e sorok írója is itt adott fel lottószelvényt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra