Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tényleg 2x3 sávos lesz az M1-es autópálya, de még sok kérdésre nincs válasz

A Győr és Budapest közti 93 kilométeres szakaszról van szó.

Lassan használhatatlan lesz a nagy forgalom és az úttest rossz állapota Lassan járhatatlan az M1-es autópálya: Győrtől Pestig 163 db nagyméretű kátyú van 2018. February 19. 09:52 miatt az M1-es autópálya, ezt mindenki tapasztalhatja, aki autózik rajta. A jelenlegi 2x2 sávon időnként egy-egy szakaszt felújítanak Figyelem, változik a közlekedés az M1-es úton 2018. October 05. 13:56 , a közelmúltban például Herceghalom, Tatabánya, Bicske térségében dolgoztak.

Kátyúzás az M1-esen tavaly márciusban
Tánczos Mihály

A felújítások valóban javítják a helyzetet, de az alapproblémát nem oldják meg. Azt, hogy a 2x2 sáv már kevés a nagy forgalom elvezetésére.

Bő két évvel ezelőtt az országgyűlésben Fónagy János NFM államtitkár bejelentette Az olimpia reményében szélesítik az M1-es és az M7-es autópályákat 2017. January 24. 12:03 , hogy 2x3 sávosra bővítik az M1-est, de aztán sokáig nem történt semmi. Tavaly augusztusban arról írtunk Évi 54 milliárdos profitot termel az M1-es autópálya 2018. August 14. 20:33 , hogy az M1-es évi 54 milliárd forint bevételt hoz az állami költségvetésnek.

A kormányközeli Magyar Hírlap a NIF Zrt-re hivatkozva most azt írja , hogy elkezdődött a beruházás előkészítése. Az autópályát két ütemben bővítik 2x3 sávosra, Az első szakasz az M1–M0-csomóponttól az M1 Tatabánya–Újváros csomópontjáig tart, ez 47 kilométer hosszú.

Forrás: nif.hu

A második szakasz az M1 Tatabánya–Újváros csomópontjától Győr M1–M19-csomópontjáig tart, a szakasz 46 kilométer hosszú. Mindkét szakaszon kiépítik a harmadik sávot, bővítik a tereptárgyakat és felújítják a pihenőhelyeket is.

Rendszeresek a torlódások az M1-esen
Forrás: autoszektor.hu

Az első szakasz engedélyezési terve nyár elejére elkészül, kora ősszel meglehetnek a szükséges építési engedélyek. A második szakaszon idén ősszel elindítják a környezetvédelmi engedélyezési eljárást, 2020 nyarára elkészülhet az építési engedélyezési dokumentáció is.

A NIF közölte, az építési munkákat úgy szervezik, hogy irányonként két sáv mindig járható legyen. Arról viszont még nincs információ, hogy a beruházás mikor kezdődik, meddig tart, mennyibe kerül, és milyen forrásból valósul meg.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra