Január 1. után is ingyenes marad a személyautóknak a nemrég átadott M80-as autóút

Mivel nem csatlakozik a gyorsforgalmi úthálózathoz, nem kell fizetni a használatáért.

2022. január 1-jétől díjmentes marad a nemrég átadott M80-as autóút – válaszolta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a körmend.hu kérdésére.

Az M80-as autóút
TM/Nyugat.hu

Az államtitkár hozzátette: „A hazai, használati időtartam alapú (e-matricás) útdíjfizetési rendszer megalkotásakor egy egységes, minden szakaszán díjfizetős gyorsforgalmi úthálózat definiálása volt a cél. (…) fontos szempont a szóban forgó gyorsforgalmi út meglévő és díjköteles gyorsforgalmi úthálózathoz való kapcsolódása.”

Mivel az M80-as nem kapcsolódik a gyorsforgalmi hálózathoz, ezért nem kell útdíjat fizetni a használatáért.

Fontos kiemelni, hogy

az ingyenesség csak a 3,5 tonna összsúly alatti gépjárművekre vonatkozik.

Mi tesszük hozzá: valószínű, hogy akkor lesz majd fizetős az M80-as, amikor elkészül az M86-os Szombathelytől délre haladó gyorsforgalmi szakasza, ehhez ugyanis Körmend mellett csatlakozik az M80-as.

Az M80-as autóutat október 21-én adták át a forgalomnak, Átadták az M80-as új gyorsforgalmi Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakaszát 2021. June 03. 14:15 néhány nappal később mi is kipróbáltuk. 2x1 sávon is szuper lett az M80-as út, csak vannak, akik nem tudják használni 2021. November 03. 07:05

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech