Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Január 1. után is ingyenes marad a személyautóknak a nemrég átadott M80-as autóút

Mivel nem csatlakozik a gyorsforgalmi úthálózathoz, nem kell fizetni a használatáért.

2022. január 1-jétől díjmentes marad a nemrég átadott M80-as autóút – válaszolta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a körmend.hu kérdésére.

Az M80-as autóút
TM/Nyugat.hu

Az államtitkár hozzátette: „A hazai, használati időtartam alapú (e-matricás) útdíjfizetési rendszer megalkotásakor egy egységes, minden szakaszán díjfizetős gyorsforgalmi úthálózat definiálása volt a cél. (…) fontos szempont a szóban forgó gyorsforgalmi út meglévő és díjköteles gyorsforgalmi úthálózathoz való kapcsolódása.”

Mivel az M80-as nem kapcsolódik a gyorsforgalmi hálózathoz, ezért nem kell útdíjat fizetni a használatáért.

Fontos kiemelni, hogy

az ingyenesség csak a 3,5 tonna összsúly alatti gépjárművekre vonatkozik.

Mi tesszük hozzá: valószínű, hogy akkor lesz majd fizetős az M80-as, amikor elkészül az M86-os Szombathelytől délre haladó gyorsforgalmi szakasza, ehhez ugyanis Körmend mellett csatlakozik az M80-as.

Az M80-as autóutat október 21-én adták át a forgalomnak, Átadták az M80-as új gyorsforgalmi Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakaszát June 03. 14:15 néhány nappal később mi is kipróbáltuk. 2x1 sávon is szuper lett az M80-as út, csak vannak, akik nem tudják használni November 03. 07:05

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech