Beteríti a szemét Vasszentmihályt az M8-as építése miatt

Fél éve a por miatt panaszkodtak a település lakói.

A falu teljesen tönkrement az M8-as autóúz építése miatt, amin sajnos már nem lehet változtatni. A kivitelező által nyitott bányából a teherautók forgalomirányítók segítségével jutnak a 8-as főútra. Ezen a szakaszon szinte szemétteleppé alakult a rendezett, tiszta település. A felhalmozott műanyagot, hulladékot mindenfelé viszi a szél. A Duna Aszfalt és Mészáros Kft.-től hiába kérték számtalanszor a lakók a hulladéktároló elhelyezését és a szemét eltakarítását. Lehet, hogy Alcsúton, Felcsúton ez a szokás, de az osztrák határ mellett mindenki megdöbben a környezetszennyezésen.

Ezt a levelet vasszentmihályi olvasónk írja, aki képeket is küldött a falut ellepő szemétről.

Olvasó
Olvasó
Olvasó

Az M8-as autóút alapkövét tavaly március elején helyezték el Mészáros Lőrinc cége építi meg az M8-as autóutat 2018. March 08. 15:42 , akkor derült ki az is, hogy Mészáros Lőrinc cége építi 62 milliárd forintból a Körmend és Rábafüzes közti, 29 km hosszú, 2x1 sávos, a településeket elkerülő utat.

Az M8-as Körmend és Rábafüzes közti szakaszának nyomvonala
BZ

Vasszentmihály lakói idén februárban már tiltakoztak a kivitelező hanyagsága miatt, akkor azt írták, hogy elviselhetetlen por teríti be a települést, ugyanis a Duna Aszfalt és Mészáros Lőrinc cégének munkagépei a falun keresztül szállítják az építőanyagot,. ráadásul nyitott platójú teherautókon. Erről videót is készítettek:

A lakók felháborodása és a polgármester kérése alapján a Magyar Közút lefolytatott egy vizsgálatot, ennek eredményeként megállapították, hogy minden szabályos az építkezésnél.

Vasszentmihály egyébként azért van különleges helyzetben, mert az M8-as új nyomvonala gyakorlatilag körbefogja nyugatról és északról a települést, az új út itt keresztezi a régi 8-ast, ahogyan ez a fenti térképen is látszik.

Márciusban egyébként mi is megnéztük az építkezést Tényleg feltűrték az ingujjat az M8-as út Körmend és a határ közötti szakaszán 2019. March 28. 19:24 , és azt láttuk, hogy az egész szakaszt ellepték a vállalkozók, magyarul nagyon felgyűrték az ingujjat. Az M8-as Körmend és Rábafüzes közti szakaszának 2021-ben kell elkészülnie.

M8-as épül Körmend - Rábafüzes
Márciusban készült galériánk az útépítésről
Józing Antal
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem