Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Serdülőket terveznek oltani Szputnyik Light oltóanyaggal

Szijjártó Péter Oroszországban tárgyalt.

Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Obnyinszkban Mihail Murasko egészségügyi miniszter magyar kitüntetésének átadásán.

"Szánalmasnak tartom, sőt, mivel emberéletekről van szó, visszataszítónak tartom, hogy sok országban a mai napig politikai és ideológiai kérdést csinálnak az oltásokból. A vakcina nem ideológiai kérdés, a vakcina életet ment és politikai ideológiával életet menteni nem lehet" - mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter megköszönte Mihail Muraskónak, hogy olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt.

MTI/Máthé Zoltán

Az már akkor is világos volt, hogy a vakcina fog életet menteni. Az is világos volt, hogy akinek először lesz vakcinája, az előbb és több emberéletet tud megmenteni - jelentette ki Szijjártó Péter.

Hangsúlyozta: a magyar oltási kampány sikere azon múlt, "hogy az elején tudunk gyorsan oltani. És azért tudtunk gyorsan oltani, mert több vakcinánk volt, mint másoknak".

A miniszter elmondta, hogy nyugati kollégái négyszemközt mind elismerik az orosz oltóanyag minőségét.

Szijjártó Péter Müller Cecília tisztifőorvossal a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi tárca vezetőjének - írja az MTI.

A távirati iroda tudósítója valamiért nem számol be arról, hogy a Szijjártó Péter beszélt Szputyik Light oltóanyagról is.

A Telex szerint egy kérdésre válaszolva Mihail Muraskó orosz egészségügyi miniszter elmondta, hogy a Szputnyik Lightot gyerekek számára dolgozták ki, „a vakcina létezik, most a minőségi ellenőrzések folynak, ezek befejezéséhez még 3 hétre van szükség”.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy hétfőn megkezdődik az egyeztetés az OGYÉI és az orosz partnerek között a Szputyik Light magyarországi engedélyeztetéséről.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19