Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magyarország keveset tesztel, hagyja, hogy átfertőződjön a társadalom

"Ezt a személyes védekezést Magyarország egyszerűen elutasítja” - mondja az egészségügyi szakértő.

A járvánnyal összefüggésben továbbra is 100 fölött van a 24 óra alatt elhunytak száma. A lakosságarányos halálozási mutatók mellett arányszámokat is közöl a coronavirus.app nevű térkép applikáció, ebben a fertőzöttek számához viszonyítva mutatják az elhunytak számát. Ebben ugyancsak a legrosszabbak között van Magyarország a 3,58 százalékos halálozási aránnyal.

Az egészségügyi szakértő, Lantos Gabriella azonban arra figyelmeztet, hogy a szám akkor lenne alkalmas az összehasonlításra, ha azonos lenne az egyes országok tesztelési stratégiája. Magyarország azonban keveset tesztel, európai összehasonlításban is.

"Ezt a személyes védekezést Magyarország egyszerűen elutasítja, és nem szedegeti ki darabonként a tömegből a fertőzött embereket, hanem hagyja, hogy átfertőződjön a társadalom, és amikor ez már az egészségügyi rendszert összeomlasztó mértéket ölt, akkor meg hirtelen bezárják az országot" - vélekedett az Új Világ Néppárt elnökségi tagja.

A Magyar Orvosi Kamara az ATV híradójának ezzel kapcsolatos kérdésére egy korábban megfogalmazott mondattal válaszolt.

Azt írták: itt a járvány mellett "a részigazságok és félinformációk járványával" is meg kell küzdeni. Szerintük "nem átlátható, hogy milyen minőségi adatokat mértek a kórházakban, milyen statisztikai elemzések készültek azokból az Operatív törzsnél, hogyan validálták azokat, milyen visszajelzést kaptak a kórházak a munkájukról, és végül azok alapján mit módosítottak a gyakorlatban, hogy minél kevesebben haljanak meg."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra