Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már a háziorvosokat is berendelhetik kórházi szolgálatra

Kedd este jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben, miszerint azokat a háziorvosokat, akik rendelkeznek valamilyen szakorvosi képesítéssel, berendelhetik kórházi szolgálatra.

Tegnap jelent meg a Közlönyben az a korábban már beharangozott rendelet, mely az önkormányzati szakrendelőket a kórházak irányítása alá rendeli. E szerint a veszélyhelyzet idején a megyei kórházak a háziorvosi szolgáltatók felett is szakmai irányítási jogot gyakorolnak.

Az Orbán Viktor által jegyzett rendelet emellett kimondja, hogy "a háziorvosi szakképzettség mellett egyéb szakképzettséggel rendelkező háziorvosokat – a védőoltási tevékenység sérelme nélkül – a megyén belül működő, fekvőbeteg- vagy járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményhez" kirendelhetik.

Az indoklás szerint erre "a hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, és a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében" van szükség.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra