Már biztos: Hétfőtől nem kapnak üzemanyagot a kis benzinkutak

A MOL levélben értesítette az üzemeltetőket.

"Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek."

A fenti mondat részlet egy levélből, amit a MOL küldött a magyar vidéki családi tulajdonban lévő kisbenzinkutak üzemeltetőinek. A levelet a Független Benzinkutak Szövetsége küldte el lapunknak.

Forrás: FBSZ Elnökség
Arról, hogy a MOL leállítja az üzemanyag-szállítást a kis benzinkutaknak, már a múlt héten is írtunk A jövő héttől a kis benzinkutaknak nem szállít üzemanyagot a Mol 2022. November 17. 19:53 , de most vált hivatalossá. Már a múlt héten is voltak olyan kutak, ahol az ellátási nehézségre készülve csak egy litert lehetett Már több olyan benzinkút is van, ahol csak egy liter üzemanyagot lehet venni 2022. November 18. 18:26 egyszerre tankolni. Csütörtökön az egyik soproni benzinkútnál két liter volt a maximum Napi két litert lehet tankolni az egyik soproni benzinkútnál 2022. November 24. 11:24 .

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint a döntés miatt 4-500 benzinkút eshet ki a rendszerből. Ez attól nagy probléma, mert ezek a kutak a magyar ellátás harminc százalékát adták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság